fbpx
/////////

Pročitajte 15. izdanje Kidsinfo magazina

Dragi naši, 15. izdanje Kidsinfo magazina je online.

I u ovom, decembarskom broju, vam donosimo intervjue s poznatim roditeljima, ali i sa stručnjacima iz različitih oblasti s namjerom da, kao i do sada, riješimo vaše roditeljske dileme.

Naslovnicu našeg zimskog broja, s partnerom Zlatkom i sinovima Vanjom i Arijanom, krasi bh. influenserica Aida Čamdžić koja, između ostalog, poručuje: „Živim sa čovjekom koji nije u krvnom srodstvu s mojim sinovima, ali mi imamo pravu porodicu u kojoj vladaju ljubav, toplina, razumijevanje, sreća, poštovanje i radost“.  

Razgovarali smo i s bh. glumicom Nadine Mičić koja je s glumcem Alenom Muratovićem krajem septembra dobila sina Kaju. Nadine za naš magazin otkriva da im je novi član porodice u potpunosti promijenio svakodnevicu koju su prije njegovog rođenja poznavali: „Ako sam nekad ranije mislila da sam u obavezama sad sam se uvjerila da je roditeljstvo jedina stvarna neodgodiva obaveza. Sve ostalo i možeš eskivirati. Tako da je svakodnevica značajno promijenjena jer je sve podređeno Kaji“.  

O dolasku novog člana porodice za naš magazin je govorila i influenserica Sara Džodžo Stevović. Naime, ona je polovinom aprila ove godine rodila svog drguog sina Natanaela, a mlađem bratu posebno se obradovao Sarin prvi sin Atanasije. Ona ističe da sada ima porodicu o kojoj je oduvijek maštala.

Nije tajna da roditelje niko ne može da zamijeni, ali osobe koje visoko kotiraju kada je o tome riječ svakako su tetke, stričevi i ujaci. Osim što su bliski članovi porodice, oni imaju jako veliki uticaj na dijete koji je potpuno drugačiji od onog roditeljskog. Upravo to je razlog zbog kojeg u dječijim srcima zauzimaju posebno mjesto. O svojoj ulozi ujaka za naš magazin je govorio bh. glumac Damir Kustura.

Influenserica Božana Savić je za Kidsinfo pisala o putovanjima s djecom, dok je Samir Karić, ekonomista u penziji, podijelio svoje iskustvo kada je riječ o hraniteljskoj ulozi. „Prije nekoliko dana sam na stolu našao pismu od moje djevojčice. U pismu, s nekoliko pravopisnih grešaka, piše da mi se zahvaljuje na svemu što sam učinio i što činim za nju, te da to nikada ne bi doživjela od svojih bioloških roditelja. Čitao sam, plakao i rastao. To je bogatstvo koje dobijete kada nekome pomognete i usrećite ga“ – samo je jedan od emotivnih momenata o kojima je pisao za naš magazin.

Leo Hodžić, interijer bloger, dizajner i dekorater koji je sa samo deset godina ušao u svijet uređenja interijera, je s nama podijelio osam trikova za uređenje dječije sobe, a Milica Spasić iz Smedereva nam je otkrila recepte koje će mališani obožavati.

No, to svakako nije sve. Naime, pripremili smo tekstove i za one roditelje čije su roditeljske dileme vezane za zdravstvena pitanja. Tako nam je stomatologinja Dženana Koničanin Husović otkrila sve što roditelji trebaju znati o njezi mliječnih zuba, a psihologinja i geštalt psihoterapeutkinja Renata Krstanović je kroz svoj tekst upozorila da online nasilje među djecom i mladima može biti kobno. Jelena Kalinić nam je pisala o vakcinaciji: „Vakcine, kao i svako drugo medicinsko sredstvo ili zahvat, imaju i svoje nuspojave, pa i rizike. No, da li ćete odbiti ugradnju bajpasa zato što postoji određena vjerovatnoća neuspjeha ili da operacija krene po zlu? Većina ljudi ipak bira medicinski zahvat ili da primi lijek“.

Sve to, ali i još mnogo zanimljivih informacija pronađite u zimskom broju Kidsinfo magazina koji je dostupan na ovom linku.

(Kidisnfo.ba)

Prethodna priča

Praznična čarolija u Importanne centru & Mirisni  Winter Lounge by Orbico

Naredna priča

Kidsinfo preporuka: Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu  

Najnovije iz BEBE

-->