fbpx

Kidsinfo preporuka: Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu  

Zabava nazvana “Zimska čarolija u Pionirskoj dolini” trebala bi početi 18. decembra, ukoliko to dozvole epidemiološke mjere, a cilj je najmlađim Sarajlijama i gostima našeg grada omogućiti zanimljiv program i druženje tokom zimskih, odnosno prazničnih dana.

Zimsku čaroliju u Pionirskoj dolini činit će mini porodični bazar u posebnom i okićenom ambijentu na centralnom platou. Bit će i mnoštvo edukativno-kreativnih radionica, učenja i druženja kroz interaktivne igrice, aktivnosti koje se zasnivaju na mentalnoj aritmetici i kroz rad na abakusu uz vodstvo posebno obučenih animatora. Tražit će se i blago u zoološkom vrtu, a obezbijedili smo i prigodne nagrade do kojih ćemo dolaziti učeći u pratnji educiranih vodiča.

Nemojte se iznenaditi ukoliko vas tokom čarolije u Pionirskoj dolini na stazama za šetnju i odmor dočekaju kostimirani likovi iz dječijih crtića. Oni će biti tu da vam predstave sve ono što možete vidjeti u Pionirskoj dolini, a možete se i slikati s njima, te modelirati balone i svakako svojim mališanima omogućiti da iz prostora popularne dječje oaze izađu sa zanimljivim crtežima na licu.

Ukoliko bude snijega dođite i na veliko sankanje i grudvanje, a oprema vam nije potrebna, jer smo pripremili sve za vaše mališane. Ukoliko, pak, novu godinu budemo dočekivali bez snijega tu su svakako vozić na električni pogon, adrenalinska igra i zabava na adrenalinskim stazama, zip line u posebnom adrenalinskom parka, te partije na mini golf terenu.

Kakva bi to zabava u zoo vrtu bila da na njoj ne učimo o životinjama, da se ne družimo s njima, te da ne upoznamo najmanje i najpitomije stanovnike? Naime, vaši mališani, uz nadzor educiranog osoblja, mogu hraniti zečeve, kuniće i jariće.

Tokom decembarskih dana Pionirska dolina i zoo vrt dobit će i poseban novogodišnji i svjetlucavi izgled, a na centralnom platou bit će okićena i velika, prava novogodišnja jelka.

Naravno veliku zimsku čaroliju i novogodišnju zabavu mogu spriječiti samo i isključivo epidemiološke mjere, a većina priprema već je završena. Inače popularna dječija oaza smještena na obalama Koševskog potoka, za posjetioce je otvorena svakog zimskog dana, pa i ako epidemiološke mjere spriječe organiziranje velikih zabava, možete je posjetiti svakodnevn od 8:00h ujutru.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Pročitajte 15. izdanje Kidsinfo magazina

Naredna priča

Moda za trudnice: Ivona Aleksić kao inspiracija

Najnovije iz VIJESTI

-->