fbpx

Jelena i Novak Đoković govorili o izazovima roditeljstva: Morala sam se suočiti sa strahovima

Jelena i Novak Đoković su s Grahamom Bensingerom razgovarali o brojnim detaljima iz privatnog života. 

Na pitanje žele li još djece dali su različite odgovore. 

Teško pitanje. Trenutno sam zadovoljan što imamo dvoje djece, mi smo kao par sretni s tim. Život je pun divnih iznenađenja. Blagoslovljeni smo s naša dva anđela od kojih učimo jako puno o životu – rekao je Novak. 

S druge strane, Jelena je istakla da je jako puno truda uložila u porodicu i da trenutno nije za njeno proširenje. 

Svu sam snagu uložila u odgajanje naše djece. Posvećena sam djeci i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, traži puno pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumijem Novaka, propustio je puno u odrastanju naše djece i pretpostavljam da će htjeti još jedno kad završi karijeru. Neću reći ne ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio ne – rekla je Jelena. 

Ona je ispričala kako je neko vrijeme bila usmjerena na Novaka i njegove potrebe, te da je bila frustrirana jer njene potrebe nisu došle na red. No, kada su dobili sina Stefana sve se to promijenilo. 

Shvatila sam da se moram pobrinuti za sebe jer da bih bila dobra mama, ja moram biti dobro – rekla je.

Ona je govorila i o drugim izazovima koje je roditeljstvo pred nju stavilo. 

Djeca bi trebala nadmašiti roditelje, ali uplašila sam se kako će neko nadmašiti Novaka. On je sad već istorijska ličnost. Kako ću odgojiti dijete koje će to nadmašiti. Bila sam anksiozna, to me uništilo. Uništilo je moju sliku o meni. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća da se to dogodilo jer sam se onda probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi – rekla je Jelena. 

Jelena ne krije da je to što je Novakova žena jako izazovna uloga. 

Bit će hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušala sam se takmičiti s Novakom. Mislila sam da ne dobivam priznanje koje zaslužujem, da se moj rad ne vidi jer se odvija u pozadini. Sve što radim bilo je nevidljivo. Postoji stereotipi o ženama sportista, kako bi trebale izgledati i kako bi se trebale ponašati, a ja se u to ne uklapam. Drago mi je zbog toga, ali je bilo teško jer su me osuđivali. Trebala bi me zanimati moda, ali mene to ne inspirira. Zato sam morala izmisliti svoje mjesto i to se pretvorilo u nadmetanje jer sam htjela dokazati da mogu biti više od samo žene slavnog sportiste. Nekad me vrijeđalo što me prepoznaju samo kao njegovu ženu, danas se time ponosim – rekla je ona. 

{youtube}nopvPIiA5sI{/youtube}

(Index.hr, Kidsinfo

 

Prethodna priča

U RS od septembra besplatan vrtić za djecu sa poteškoćama u razvoju

Naredna priča

Jaffa plantaže - Mjesto za porodični izlet u Hercegovini

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->