fbpx
//

JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ O RODITELJSTVU Pravimo puno grešaka, ali se trudimo da budemo bolji od naših roditelja

Novak Đoković došao je na predavanje o roditeljstvu svoje supruge Jelene Đoković i poznatog mađarsko-kanadskog ljekara i pisca Gabora Matea

Jelena Đoković ističe da su se njen tim i ona u Fondaciji i uvijek bavili ranim razvojem, te da je to pomoglo njoj i suprugu da steknu zajedničke uvide kako treba vaspitavati djecu, oOdnosno kakva pažnja je njima neophodna da bi se razvili u zdrave ljude.

Konflikta će uvijek biti

Takođe, kao odrasli ljudi, svako od nas je učio šta nama prija i kako veruje da treba da se vodi zdrav život. Kao partneri, mi često pričamo o tome. Naravno da imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno u zdravom odnosu. Mi volimo kada naša deca vide da se mi ne slažemo da nauče kako na zdrav način konflikt može da se razreši. Konflikta će uvek biti – rekla je Jelena.

Istakla je kako je važno da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, naravno sa poštovanjem da to bude uvaženo.

Za sada smo to dobro savladali kao partneri i roditelji – dodala je.

Gabor Mate, Novak i Jelena Đoković
Gabor Mate, Novak i Jelena Đoković

Novak kaže kako da je tema roditeljstva i traume još uvijek tabu i da treba biti otvorenog uma i srca, te nekad poslušati ljude koji su stručnjaci u ovoj oblasti.

Svi pravimo greške

Pa ne slažemo se u svemu. Kao što je rekla Jelena to je normalna pojava u jednoj porodici. Dodao bih samo još jednu stvar, kada smo postali roditelji, oni nekako oživljavaju to kako su se njihovi roditelji prema njima ponašali. Kako smo mi proveli detinjstvo, kako smo mi vaspitavani i prosto to je nekako ukorenjeno u naš genetski kod i onda se to odražava na naš način roditeljstva. Naravno da je bitno imati svest o tome da budemo još bolji nego što su to bili naši roditelji prema nama. Naravno svi mi volimo naše roditelje i oni u datom trenutku rade najbolje što mogu. Razgovor na ovu temu ima za svrhu da se prodube razgovori na temu roditeljstva i naravno traume. Uostalom i drugim tabu temama koje su jako osetljive. Svaki roditelj zna najbolje za svoje dete, ali je potrebno biti otvorenog srca i uma i poslušati ljude koji su stručni iz te oblasti sa željom da se nešto novo nauči i primeni. Greške svi pravimo, na njima se uči. Bitna je posvećenost i pažnja koja se na kraju pridaje deci – rekao je Novak Đoković.

Jelena i Novak Đoković
Jelena i Novak Đoković
.

I bez imalo ustezanja je dodao:

Mi vidimo greške, ima ih stvarno puno. Greška nije razmaziti dete. Dosta stvari je vrlo subjektivno.

Prethodna priča

UZBUDLJIVI TRENUCI: Šta se sve događa u prvih 24 sata bebinog života?

Naredna priča

Inspirativne fotografije tijela nakon poroda podsjetiti će te da se trebaš ponositi svojim tijelom

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->