fbpx
//

NOVA ODLUKA Sud vratio sina Severini

Severina Vučković i Milan Popović ponovo dijele skrbništvo nad sinom, potvrdio je tim pjevačice. Severina je za rekla za medije da nije očekivala da će sud tako brzo donijeti novu odluku

Nakon što je Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda u Splitu te vratio skrbništvo nad Severininim sinom njegovom ocu Milanu Popoviću, došlo je do obrata u slučaju Vučković-Popović.  

Na sjednici je Županijski sud u Splitu ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”, navodi Index.hr.

Interes djeteta

Sud je potvrdio svoju prijašnju, odnosno donio je istovjetnu odluku kao i prvi put i na osnovu odluke vijeća koje je ponovno odlučivalo o slučaju. Kada je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda, vratio ju je na odlučivanje na Županijski sud, gdje su odlučili da će dijete 14 dana živjeti sa svakim od roditelja. Što da vam kažem? Kako je Severina i prvi put rekla, ta je odluka svakako bolja od one prvostupanjske, ali i dalje smatramo da u interesu djeteta nije da živi 14 dana s majkom pa 14 dana s ocem. Postupci o roditeljskoj skrbi između Severine i Milana Popovića se i dalje nastavljaju – kazala je Indexu Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

Pitamo ju što želi Severina. 

Ako kažemo da Severina nije zadovoljna i da smatramo da u interesu djeteta nije da živi pola mjeseca kod majke, pola kod oca, to znači da Severina želi da dijete stanuje s njom. Sada ne mogu govoriti o daljnjem tijeku postupka – kaže.

Ova je tema danima bila intenzivno praćena u javnosti pa ju pitamo smatra li da su mediji i javnost možda utjecali na odluku suda. 

Ne mislim da su mediji utjecali na odluku jer, da jesu, onda bi odavno dijete stanovalo s majkom – kazala nam je.

Ona je još jednom istaknula da nije točno da je Vrhovni sud dijete vratio ocu, nego je ukinuo županijsku odluku i vratio ju na ponovno odlučivanje i jedina pravomoćna odluka prije te je bila da dijete živi s majkom.

O tome odvjetnica nije bila obaviještena, već je za nju saznala iz medija. 

Vrhovni sud RH ukinuo je presudu Županijskog suda

Podsjećamo, u januaru je Vrhovni sud RH ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će dječak, za kojeg roditelji imaju zajedničko skrbništvo, živjeti s majkom. Vrhovni sud je prihvatio zahtjev za revizijom koji je podnio Milan Popović. On je ukazao na to da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio. 

Naime, ni jedan od dva vještaka nije se pojavio na ročištu, opravdavši to zdravstvenim razlozima, te je Vrhovni sud zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio nalaz i mišljenje vještaka.

Nejasnoće u nalazu i mišljenju vještaka ne otklanjaju se tako da se sudu nejasni dijelovi nalaza i mišljenja ne prihvate, već dopunom vještačenja, i to, kako je propisano, usmeno na raspravi – stoji u odluci Vrhovnog suda.

Iako je zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu podnio Popović, Severinini su odvjetnici napomenuli da se navedeno pravno shvaćanje ne može primijeniti na ovu situaciju jer je samo Severina imala primjedbe na pismeni nalaz i mišljenje vještaka, a Popović nije imao primjedbi.

Zbog toga je, prema odluci Vrhovnog suda, došlo do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Propust je, smatra vijeće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, unatoč zahtjevu jedne od stranaka.

Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje – navodi se u odluci

Severina: Borba se nastavlja

Severina je rekla da nije očekivala da će sud tako brzo donijeti novu odluku.

Nisam uopće očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo donijeti novu odluku jer do sada je u mom slučaju, odnosno mog djeteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije – navela je. 

Ona je podsjetila da je Splitski sud ponovno donio presudu kao i 2021., koja je pola-pola. 

Dobro je da su vratili na to, sve je bolje od dva puta tjedno po četiri sata, ali ja na ovome neću stati. Ići ću do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo i svakako se nastavljam boriti za sve žene, odnosno njihovu djecu s kojima se sustav lopta, žrtve sustava i institucija, ‘moćne i nemoćne žene i ženice – rekla je Severina nakon nove presude.

Dodala je da je veliko slavlje u njenoj kući,

Slavimo dva rođendana, a borba se nastavlja… – kazala je.

Prethodna priča

KLJUČNO ZA DOBAR ODNOS S DJETETOM Otkrivamo pravilo od 3 minute

Naredna priča

PRAVILA KOJIH SE RODITELJI DOSLJEDNO PRIDRŽAVAJU Zašto su djeca u Nizozemskoj najsretnija na svijetu

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->