fbpx
///

KLJUČNO ZA DOBAR ODNOS S DJETETOM Otkrivamo pravilo od 3 minute

Koliko vremena nakon posla provodite s djetetom? Stručnjaci ističu da su 3 minute ključne za vaš odnos s djetetom. Doznajte koje su to minute u danu i zašto su baš one bitne

Psihologinja Nataliya Sirotich ističe da je pravilo od 3 minute ključno za sticanja povjerenja djeteta, , koje ćete zadržati čak i kada budu tinejdžeri. Poanta je da se s djetetom svaki dan morate susresti kao da se dugo niste vidjeli (čak i ako se niste vidjeli 5 minuta dok ste bili u trgovini). 

Osim toga, važno je te 3 minute provesti u istoj razini s djetetovim očima, grliti ga i pitati što se dogodilo dok vas nije bilo. Posebno je važno pridržavati se ovog pravila kada dolazite po dijete u vrtić, školu ili kada se vraćate kući s posla.

Bitno je napomenuti da pravilo od 3 minute ne znači da s djetetom trebate provesti samo te tri minute dnevno. To samo znači da morate provesti 3 minute s djetetom odmah nakon što ste se ponovno sreli.

Kako biste postigli razinu potpunog razumijevanja s djetetom možete slijediti ove preporuke psihologa:

  • Svaki dan radite nešto što zanima vas i dijete
  • Neka vaša djeca znaju da ih slušate. Na primjer, možete ponoviti informacije koje ste čuli od djeteta kako biste bili sigurni da ste sve dobro razumjeli.
  • Ne glumite lažno uzbuđenje.
  • Dajte im do znanja da se sjećate svega o čemu su razgovarali s vama.
  • Izbjegavajte duge i beskorisne rasprave. Samo recite djetetu: “U redu, razumijem da se ne slažeš sa mnom.”
Prethodna priča

17 OBIČAJA ŠIROM SVIJETA Mame opisale razlike u majčinstvu

Naredna priča

NOVA ODLUKA Sud vratio sina Severini

Najnovije iz BEBE

-->