fbpx
/

Amna Branković o majčinstvu: Osjećam veliku količinu straha, ali i nevjerojatnu količinu ljubavi

Amna Branković, koja je sa suprugom Adnanom nedavno proslavila prvi rođendan kćerke Nur, je za bonjour.ba govorila o ulozi majke, te otkrila koliko ju je ona promijenila.

Iz korijena. Dijete je na prvom mjestu i to je moj novi život. Razmišljam o njoj 24/7h, da li je jela, da li je raspoložena, da li je nešto boli, da li sam sve uradila kako treba, planiram zajedničke dane itd. Osjećam veliku količinu straha, ali i nevjerojatnu količinu ljubavi i topline. Kako raste postajem opuštenija, ali sam odlučila da ću biti posvećena i da više nisam sebi najpreča. Roditeljstvo zahtijeva u potpunosti neki novi level emocionalnih, socijalnih i intelektualnih vještina – kazala je ona za ovaj portal.

Otkrila je i kakva je njena kćerka kada je riječ o karakteru.

Nur je jedno nasmijano, znatiželjno, veselo dijete, koje voli da se mazi, voli muziku, životinje i drugu djecu, ali voli i sama da istražuje i da nađe sebi zanimaciju – kazala je.

Podsjećamo, Nur je u osmom mjesecu napunila godinu dana.

– Obzirom da sam ja rođena u decembru, oduvijek sam maštala o rođendanu ljeti, da mogu slaviti vani. Tako da ovo mi je bila idealna prilika da za svoje ljetno dijete organizujem zabavu o kakvoj sam ja maštala. Htjela sam da to bude lijepo i bajkovito, za najuže članove porodice, da bude opušteno i da Nur uživa. Lokacija nam je bila idealna, obzirom da pored kuće imaju restoransku uslugu, a i mnogo hlada, što je bilo važno, budući da je taj dan bilo prilično toplo – kazala je Amna tada.

U nastavku vam donosimo neke od fotografija s proslave koje je Amna podijelila na društvenim mrežama.

(bonjour.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Besplatne online radionice programiranja za djecu i mlade

Naredna priča

Nenad Cakić za Kidsinfo: Otac na porodiljskom odsustvu

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->