fbpx

Besplatne online radionice programiranja za djecu i mlade

U subotu i nedjelju, 25. i 26. septembra 2021. godine, Coding Giants Bosne i Hercegovine organizuje besplatne online radionice programiranja za djecu i mlade od 7 do 19 godina, pod nazivom “Code with Giants”.

Program radionica je u potpunosti prilagođen uzrastu djece i uključuje kreiranje vlastite igrice za računar, aplikacije za pametni telefon i učenje C# programskog jezika. Prijaviti se mogu djeca i mladi sa prostora cijele BiH, na način da roditelji popune prijavni obrazac na web stranici www.codinggiants.ba.

Broj mjesta je neograničen a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Za prisustvovanje radionici potrebna je internet konekcija, te laptop ili računar i mikrofon.


Besplatne radionice programiranja „Code with Giants“ za cilj imaju promociju učenja o informacionim tehnologijama i programiranju na zanimljiv, zabavan I inovativan način. Cilj aktivnosti je i pokazati da se programiranje može početi učiti od najranijeg školskog uzrasta, i da učenje programiranja može biti izvor velike zabave za djecu i mlade.


Programiranje je trenutno jedna od najtraženijih vještina na tržištu rada, a istraživanja nam govore da će potražnja za poznavanjem programiranja za 10 godina porasti čak i do 85% u odnosu na danas. Sa „Code with Giants“ besplatnim radionicama programiranja, Coding Giants želi omogućiti djeci i mladima sa područja cijele Bosne i Hercegovine da nauče osnove programiranja i okušaju se u ulozi programera vlastite računarske igrice, mobilne aplikacije ili internet stranice.


Rezervišite već danas mjesto za svoje dijete na najvećem online događaju za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Naomi Campbell o majčinstvu u šestoj deceniji: Imam dijete iz snova

Naredna priča

Amna Branković o majčinstvu: Osjećam veliku količinu straha, ali i nevjerojatnu količinu ljubavi

Najnovije iz VIJESTI

-->