fbpx
////

RODITELJSTVO NEKAD I SAD Da li danas previše kompliciramo?

Kćerka milenijalka je ispitivala svoju majku o razlikama u roditeljstvu kako bi uvidjela krucijalne razlike i dobila odgovore na pitanje – je li danas zaista lakše

Taylor Wolf iz SAD-a je snimila video za “TikTok”, a tema je bila bazirana na roditeljstvo i na to koliko se ono promijenilo u prethodnih 40 godina.

Njena majka je istakla brojne oštre suprotnosti i otkrila da se roditeljstvo nekada oslanjalo na instinkt, a ne na tehnologiju.

@thedailytay

My anxiety would have hated the 80s. Or maybe loved it? IDK! #fyp #millennialsontiktok #parenttok #momsoftiktok #comedyvid

♬ original sound –

Korisnici “TikToka” označili su video kao “pronicljiv”, ali sada mnogi vjeruju da su milenijalci krivi za “prekomplikovano roditeljstvo”.

Šta si radila bez Googla?

U videu, koji je imao preko 900 hiljada pregleda, Tejlor je započela pitanjem: “Šta si radila bez Googla?”.

Taylor se osvrnula na primjer bebine stolice i pitala se kako je njena majka znala da li je boja zdrava ili ne. Mama koja je djecu odgajala 80-ih otkrila je mnogo opušteniji pristup i objasnila da je odgovor jednostavno povezan sa ishranom djeteta i da, vjerovali ili ne Google nije neophodan.

Zatim je Taylor pitala: “Šta ste radili bez bejbi-monitora?”.

Na šta je njena majka odgovorila: “Ja sam bila bejbi-monitor tako što bih osjetila kako si“.

Ali Taylor je ostala nezadovoljna ovim odgovorom i pitala se kako je njena majka uspjela da regulira temperaturu u spavaćoj sobi ili kako je uspela da mirno spava bez bejbi-monitora pored sebe.

Ako je bilo vruće, spavala bi u peleni, a ako je bilo hladno imala bi dekicu uz sebe – jasna je bila majka.

Dugi dani

Potom je Taylor upitala svoju majku da li je stalno bila zabrinuta za nju ili se vodila onim da treba da uživa u svakom danu, jer je jako kratak period kada su djeca mala.

Na šta se njena majka našalila: “Ne, dani su bili dugi“.

Taylor je na snimku napisala: “Moja anksioznost bi mrzila 80-e. Ili bi ih možda voljela?”.

Potom su se nizali komentari koji su ukazivali na to da je roditeljstvo možda nekada bilo lakše.

“Možda milenijalci previše kompliciraju roditeljstvo?”, “Ispada da sva ta tehnologija dovodi do toliko nepotrebne anksioznosti”, “Dakle, u suštini, Gugl nam jednostavno daje previše informacija i plaši nas”, “Radili smo instinktivno i tražili odgovore od majki i baka”, bili su samo neki od komentara.

Prethodna priča

NOVA STUDIJA Pušenje u trudnoći utiče i na razvoj adolescenata

Naredna priča

POČNITE OD PRVOG DANA Vaspitajte dječake da poštuju žene

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->