fbpx

Ova mama djecu od rođenja stavlja na WC, tvrdi da je uštedjela hrpu novca

Mama petero djece tvrdi da je uštedjela 10 hiljada dolara držeći djecu nad WC školjkom od rođenja. Andrea Olson iz Sjeverne Karoline prakticira metodu eliminacijske komunikacije (EC), što znači da su njena djeca od rođenja bez pelena. Cilj metode koja postaje sve popularnija, a koja se među roditeljima naziva bespelenaštvo, jest naučiti bebe da signaliziraju kad imaju potrebu obaviti malu ili veliku nuždu.

– Uštedjeli smo barem 10 hiljada dolara, izbjegli kupovanje pelena, što je važno za okoliš i podignuli djecu bez stresa oko privikavanja na tutu – smatra Olson.

Za ovu metodu čula je 2005. godine, četiri godine nakon rođenja prvog djeteta. Odmah ju je zainteresirala pa je kupila knjigu u kojoj je fenomen detaljnije pojašnjen. 

– Novorođene bebe je vrlo jednostavno naučiti eliminacijskoj komunikaciji. Kad se probude, odmah ih stavite nad WC školjku i obično će se odmah pomokriti, ako ne i nešto više – napisala je na Facebooku. 

Olson tvrdi da zbog ove metode njena djeca manje plaču, nemaju pelenski osip, ne proživljavaju izljeve bijesa i nikad se nisu pomokrila u krevet.

Drugim roditeljima savjetuje da djecu, osim na WC, mogu stavljati i nad umivaonik čim uoče da imaju potrebu obaviti nuždu.

– Umivaonik je jednostavnije i brže oprati, kao i bebu koju odmah na licu mjesta možete isprati vodom – rekla je. 

Od petero djece, s četvero je prakticirala ovu metodu pa i sama napisala brojne tekstove i pojasnila prednosti te mnoge roditelje savjetovala kako olakšati cijeli proces učenja da se nužda obavlja na WC-u.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Zimske jakne i autosjedalice opasna su kombinacija!

 
Prethodna priča

Zimske jakne i autosjedalice opasna su kombinacija!

Naredna priča

Uz DM i nove Garnier Bio proizvode budite baš ono što ste oduvijek željeli

Najnovije iz VIJESTI

-->