fbpx

K GRAV ART: Dobrodošli u kraljevstvo kreativnosti

Iako za sebe skromno voli reći da je jedna sasvim obična žena, supruga i mama dvije djevojčice, Najla Kevrić je zapravo suverena kraljica jednog malog šarenog kraljevstva u kojemu obitavaju najsretnije boje, oblici nadahnuti maštom koja ne poznaje granice. Njen je dizajnerski brand Queen nastao prije pet godina i prepoznatljiv je i izvan granica naše domovine, a nedavno je kreativna kraljica dobila i adekvatno društvo, kralja usluga graviranja – K grav art.

Sve je počelo prije pet godina, kada sa izradila svoju prvu ogrlicu i na nagovor dečka (a sada muža) objavila fotografiju kreacije na Facebooku. I tako je sve započelo“, prisjeća se Najla.

View this post on Instagram

A post shared by K grav art (@k.grav.art) on

Queen je jednostavno rasla prebrzo. Ideje su navirale, komadi su se prodavali odmah po objavljivanju – bio je to vjetar u leđa mojoj ideji da izgradim brand i idem naprijed. Queen je aktuelna i sada, a unutar ovoga branda smo najviše fokusirani na plakate i sitnice za bebe“, kaže Najla kojoj je ovo bilo dopunsko zanimanje, a sada već ozbiljan posao sa znatnim mjesečnim primanjima.

K grav art je logičan nastavak, kako mi kući kažemo, njen čovjek. K je king, Kevrić. Odlučila sam da ta dva brenda razdvojimo, jer se dosta razlikuju. Novost je da je u radionicu je aktivno ušao i moj muž, te smo postali i poslovni partneri. Brak smo uljepšali sa naše dvije divne djevojčice, a posao smo podigli na veći nivo kupovinom CNC mašine“, kaže uz osmijeh.

K grav art je radionica za lasersko rezanje i graviranje različitih materijala (drvo, pleksiglas, staklo, koža, stirodur), a kraljevstvo koje vode Kevrići u ponudi ima impresivan asortiman proizvoda, od ukrasnih do izvanredno funkcionalnih komada pokućstva i predmeta za domaćinstvo: satove, ramove za slike, topere za tortu, vješalice, edukativne ploče za djecu, ukrase za sobu i razne pločice od gravoplasta (za vrata i narukvice). Najla se svojim intuitivnim pristupom prema svakome novome klijentu i dizajnu posveti sa toliko ljubavi, pažnje i ideja da joj klijenti nerijetko u potpunosti prepuste kreativni dio.

A svi oni koji imaju svoje jasne ideje i žele ih slijediti do krajnje izvedbe, sretni su što imaju osobu na koju se mogu osloniti: „Sve narudžbe radim po želji kupca, do najsitnijih detalja. Za artikal koji nemamo u ponudi, kupac pošalje sliku ili nam opiše kako bi da izgleda konačan proizvod. Nakon digitalne pripreme šaljemo na potvrdu/korekciju, potom izradjujemo“, priča Najla dok se kreće kroz radionicu nježno poput kakve čarobne vile i skoro očekujete vojsku veselih vilenjaka da nestašno provire iza radnog stola.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by K grav art (@k.grav.art) on

Odrastala sam u kreativnom okruženju. Moji roditelji se bave grafičkim dizajnom, te sam od malih nogugledala, učila i sudjelovala u radu. Kroz školovanje sam bila glavni urednik školskih novina, i to jezapravo bio početak izražavanja moje ljubavi prema dizajnu i kreativnošću“, priča Najla. Društvo u radionici nam prave dvije malene djevojčice, njen nepresušan izvor inspiracije i ljubavi, koje već odobravaju i iskazuju simpatije prema maminim radnim obvezama.

Organizacija je broj jedan. Druga bitna stvar jeste podrška partnera. Nas dvoje radimo i živimo kao tim. Da nije tako, ništa od ovoga ne bi bilo. Iza jednog komada stojim ja sa dizajniranjem, a on za sve ostalo. Sreća je poštovanje, podrška i život po našim pravilima“, odaje nam Najla svoj recept za sreću i harmoniju, potpuno svijesna da svaki home-based business ima svoje prednosti i mane: „Prednost je što sama sebi uklapam radno vrijeme prema ostalim obavezama. Radim najviše kada curice spavaju ili se aktivno igraju. Trudim se da im ne falim“, kaže zaneseno ova zelenooka kreativna duša. A kako njeguje svoju dušu, pitamo je. Kako započinje i završava njen dan, zanima nas.

Izgleda, kao i u svakome uspješnom kraljevstvu: zajedničkom kafom. „Bez nje nema priče“, osmjehuje se Najla: „Nakon kafe ide raspodjela obaveza, završne pripreme artikala, pakovanje, adresiranje, lična preuzimanja ili slanje poštom“. Njen san o vlastitoj radionici se polako, ali temeljito ostvaruje, kreativno kraljevstvo i djevojčice zajedno rastu u ljubavi i povjerenju, a suprug je Najlin najstabilniji oslonac.Ponosna sam na nas dvoje. Na naše dvije curice. Na naš trnovit put ka uspjehu. Iz sobička od par kutijica repromaterijala smo stvorili dva prepoznatljiva brenda. u ljubavi i u poslu, zapravo je sve vrlo jednostavno: moraš istinski voljeti  ono čemu se posvetih da bi se rezultati vidjeli“.

K grav art je kreativni brand sa sjedištem u Mostaru. Vrijedne ruke vlasnika dostavljaju svoje proizvode unutar i van granica BiH. Za više informacija, provjerite njihovi instagram profil pod nazivom: @k.grav.art.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Severinina tuga traje 10 mjeseci: Ništa ne boli više od patnje za djetetom

Naredna priča

Iskustvo poznate mame: Chrissy Teigen iskreno govorila o komplikacijama u trudnoći

Najnovije iz VIJESTI

-->