fbpx
/

PRIČA O LJUBAVI I PRIJATELJSTVU Promovirana knjiga “Bajke iz čarobne škrinje” Adija Hodžića

Adi Hodžić promovirao knjigu “Bajke iz čarobne škrinje” na Dječijem sajmu u Skenderiji

Bosanskohercegovački književnik Adi Hodžić promovirao je knjigu za najmlađe “Bajke iz čarobne škrinje” na Dječijem sajmu u Skenderiji.

Važna poruka

Knjiga sadrži poučne priče pisane slikovito a koje propagiraju ljubav, prijateljstvo i prave vrijednosti. Ovo djelo kroz različite likove priča i afirmira lijepo ponašanje, porodicu, harmoniju, lijepe krajolike, važnost odgoja i altruizma – rekao je Hodžić.

Pisac je istakao kako se potrudio da svaka priča sa sobom prenese važne poruke mladim čitaocima.

Moja tendencija bila je stvoriti kod najmlađih osjećaj prema pisanoj riječi i razvijati njihovu maštu, percepciju, spoznaju o društvu u kojem obitavaju. Kroz šarenolik i kreativan pristup stvarati nove knjigoljupce a koji su odličan poligon za stvaranje lijepih navika i misli, u periodu djetinjstva kada najviše usvajaju znanja i promišljanja koja ih određuju za kasniji život – istakao je autor.

Najzahtjevnija publika

Hodžić navodi kako mu je cilj bio vratiti najmlađe papiru i ritualima koji ne smiju da izumru u odgoju, kao što je čitanje priča djeci pred počinak.

Moram priznati da je rad na ovoj knjizi za mene bio veliki izazov s obzirom na to da su djeca najzahtjevnija publika i ujedno najiskrenija i zato je za njih najteže pisati. Iznenađen sam ogromnim interesom mladih čitalaca i njihovih roditelja što pokazuje da ipak ima nade za nove naraštaje – zaključio je.

Prethodna priča

KORISNO Kako prebroditi "zimsku" trudnoću?

Naredna priča

EU IMA STROGE KRITERIJE Djeca već s devet godina moraju znati što je inflacija i kako utječe na njihov džeparac

Najnovije iz Obrazovanje

-->