fbpx

Stigao je dječak nesvakidašnjeg imena: Porodila se bh. glumica

Bh. glumica Nadine Mičić na svom je Instagram profilu objavila da je dobila sina za kojeg su izabrali nesvakidašnje ime.

Družino, Kaja je stigao. Njegovi roditelji odlučili su da mu odmah po rođenju imenom malo otežaju. Vjerovatno će cijeli život govoriti kako se njegovo ime kratko izgovara, a ne sa dužinom i kako neka imena nisu samo ženska. Mama i tata mu žele da mu to bude jedina poteškoća na putu i da uvijek glasno, ponosno i bez straha može da se predstavi – napisala je ona ispod fotografije Nadine

Osim o trudnoći, Nadine je otvoreno govorila i o iskustvu spontanog pobačaja s kojim se, u jednom životnom periodu, suočila.

– Spotani pobačaj sam imala prošle godine u junu, u devetoj sedmici trudnoće. Ja sam sebi u tom periodu bila felerična. Iako znam da to nije tako, i da se dešava, bilo mi je teško prihvatljivo da me je moje tijelo izdalo. Praznina, tupilo i strah koji ranije nije postojao – kazala je ona, te dodala da je spontani pobačaj tema o kojoj bi trebalo puno više pričati.

 Čak i kada sam pričala sa ženama o njihovim iskustvima spontanog, uvijek je bilo ispod tona, kao da neko to ne treba da čuje, kao da je sramota. A ja mislim da je upravo to onaj moj osjećaj feleričnosti i izdaje, vlastite. Glupost naravno, ali to spoznaš tek kada razgovaraš sa onima koji su isto prošli, pa shvatiš da je zapravo sve stvar biologije i eto, neke više sile -zaključila je.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Stanje u BiH: Za mito u porodilištima se godišnje izdvaja preko 2 miliona KM

Naredna priča

Predstava "Dječak sa koferom" u subotu otvara Mali MESS

Najnovije iz BEBE

-->