fbpx
/

Bh. glumica o vakcinaciji tokom trudnoće: Osjećam se sigurnije i mirnije

Bh. glumica Nadine Mičić trenutno prolazi kroz, kako to često možemo čuti, jedan od najljepših životnih perioda.

Naime, ona očekuje dijete, a na svom je Instagram profilu otkrila da je vakcinu protiv korona virusa primila tokom trudnoće.

Obje doze cjepiva primila sam u trudnoći. Da li je to najispravnija stvar, ne znam. Cjepila sam se iz straha. Covid sam prebolila takođe u trudnoći. Antitijela nisam razvila iako sam imala sve simptome. Moj tok misli je bio sljedeći; trudnice u visokom stadiju trudnoće su rizična skupina, delta soj je već aktivan, na jesen je moguć četvrti val, a ja bez antitijela na samom kraju trudnoće. Domovi zdravlja su legla zaraze, a ja ću ih morati pohoditi. Cijepila sam se jer je kapacitet pluća kod trudnice u visokom stadiju znatno manji. Cijepila sam se jer me je bilo strah BiH respiratora i mogućnosti da moje dijete raste bez mene. Cijepila sam se jer je apsolutno preporučeno od strane Svjetske zdravstvene organizacije i ja sam odlučila vjerovati. Nus pojave nisam imala, nalazi su dobri, beba se pravilno razvija. Ovo je samo moje iskustvo za sada. Osjećam se sigurnije i mirnije i meni je to za sad dovoljno. Također, ovo nisam napisala kako bi mi neko pisao koliko je to pogešno. Svi radimo kako mislimo da je najbolje – napisala je, između ostalog, ona.

Podsjećamo, Nadine je u jednom od intervjua govorila o trudničkim danima.

– Trudnoću zaista dobro podnosim, i trudim se svakodnevnicu voditi kao i inače. U prilog mi definitivno ide kraj pozorišne sezone i mogućnost odmora, mada, da to nije slučaj trudila bih se da radim koliko god mi to tijelo omogućava. Jedem, jedem, malo plačem na gluposti, pa opet jedem, u svemu tome se trudim prijatelje ubijediti da nisam dosadna trudnica i da me slobodno zovu na druženja na kojim nećemo pričati o gegicama, drugo se ništa značajno nije promjenilo – rekla je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Škola glume za djecu i mlade na sceni Teatra kabare Tuzla

Naredna priča

Koliko košta priprema školaraca za novu školsku godinu?

Najnovije iz CORONAVIRUS

-->