fbpx

Žene biraju “chantalle”: Važno je koristiti kozmetiku od prirodnih sastojaka

Ako ste jedna od onih žena koje su u potrazi za kozmetičkim proizvodima koji se odlikuju kvalitetom i prirodnim porijeklom, onda je prirodna kozmetika “chantelle” sve što vam treba. Naime, osnivačica ovog bh. brenda je Seida Mujanović koja je magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsjek Primijenjena hemija.

Ona na početku razgovora za naš portal otkriva kako i kada je došla na ideju da osnuje brend prirodne kozmetike.

Seida:  Teško je odrediti samo jedan datum jer sam nekoliko godina radila na tome, pripremala recepte i testirala proizvode, a i svaki recept je potrebno posebno testirati. Hemija mi se uvijek sviđala, a posebno laboratorija.

Kidsinfo: Kada biste svoj brend trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njemu rekli?

Seida: “chantalle” prirodna kozmetika je nastala iz ljubavi prema prirodi i kozmetici. Naš brend je nastao sa ciljem da ponudi ženama kozmetiku vrhunske kvalitete koja se sastoji od sigurnih i prirodnih sastojaka.

Kidsinfo: Koje sve proizvode imate u svojoj ponudi?

Seida: Serum sa 24-karatnim zlatom, hijaluronsku kremu, piling s jojoba kuglicama, ulje za usne s mirisom trešnje, serum za rast trepavica, “glam under the lights” hidratantnu sjajnu vodicu s nježnim mirisom cvijeta jasmina, koja se, osim što njeguje kožu i daje joj predivan sjaj, koristi i kao make-up fiksator. Osim toga u ponudi se nalaze ruževi i sjajevi za usne od prirodnih sastojaka, tečni highlighter i tako dalje.

Kidsinfo: Koji je Vaš najpopularniji proizvod?

Seida:
Ako moramo izdvojiti jedan proizvod, to bi bio serum sa 24-karatnim zlatom, koji je zapravo mješavina hladno cijeđenih ulja i pahuljica čistog (99,9%) zlata. Obogaćen je vitaminima E i A, kao i tvarima koje umiruju kožu. Serum odgovara svim tipovima kože i ne ostavlja masne tragove na koži.

Kidsinfo: Ko čini Vaš tim?

Seida: Može se reći da naš tim čine svi oni koji sa nama dijele iskustva, ideje i savjete jer mi na osnovu toga kreiramo proizvode, pokušavajući da ih što više približimo željama kupaca koji su nam poklonili svoje povjerenje. Uži tim naše prirodne kozmetike čine magistar hemije, i doktor medicine.

Kidsinfo: Kolika je među bh. ženama razvijena svijest o važnosti prirodne kozmetike?
Seida: Kroz razgovor sa ženama stičemo utisak da su sve više svjesne koliko je, zapravo, važno koristiti kozmetiku od prirodnih sastojaka.

Kidsinfo:  Koje biste vaše proizvode predložili ženama za ljetnu sezonu?

Seida: Ljeti je jako važno pružati koži hidrataciju. Što se tiče lica to može biti npr. hijaluronska krema ili 24karat serum, a za sunčanje bismo svakako izdvojili “bronze under the sun” bronzano ulje za sunčanje, koje štiti od UV zraka, ali i ubrzava tamnjenje kože.

Kidsinfo: Šta mislite da je Vaše proizvode izdvojilo na tržištu?

Seida: Svaki chantalle proizvod se kreira pažljivo i s ljubavlju i svaki sastojak nam je jako važan. Mi uvijek tragamo za što kvalitetnijim sastojcima i sve proizvode dugo testiramo prije nego ih ponudimo kupcima. Osim toga, možemo navesti i dekorativnu kozmetiku kao nešto što nas izdvaja. Naš cilj je ponuditi dekorativnu kozmetiku koja će biti od što sigurnijih sastojaka i boja.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Trudnoću sa započetim pobačajem moguće je zadržati

Naredna priča

Bh. manekenka uživa u trudničkim danima: Čekamo krunu naše ljubavi

Najnovije iz VIJESTI

-->