fbpx
/

Online model nastave nije opcija za početak školske godine u BPK-a

Uputstvo o načinu početka školske godine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) bit će doneseno naredne sedmice uz saradnju resornih ministarstava, kriznog štaba i Zavoda za javno zdravstvo – potvrdio je ministar zdravstva Eniz Halilović.

Po njegovim riječima, u trenutnoj epidemološkoj situaciji online model definitivno nije opcija.

Federalni krizni štab predložio je da kantoni donesu uputstvo za novu školsku godinu a trenutno je definitivno sigurno da neće biti online modela nastave jer imamo povoljnu epidemiološku situaciju, ali naredne sedmice donijet ćemo odluku u njaboljem interesu učenika – istakao je Halilović. 

Napomenuo je da je na području BPK-a epidmeiološka situacija povoljna ali da će, u skladu s preporukama federalnog kriznog štaba i u narednih 14 dana biti na snazi dosadašnje mjere.

Te mjere su na snazi duži period i nije bilo potrebe za restriktivnijim. U BPK-a imamo jednu aktivno zaraženu osobu i već duži vremenski period nemamo novozaraženih tao da imamo jednu stabilnu situaciju i nadamo se da će se taj trend i nastaviti – napomenuo je on.

Dodao je da je i na području BPK-a evidentan slabiji interes za imunizaciju koja se provodi u svim lokalnim zajednicama.

Mi smo zadovoljni načinom imunizacije koji provode timovi Domova zdravlja, a problem je manja zainteresiranost građana za vakcinu AstraZeneca kojom trentno raspolažemo. Ovom prilikom pozivam sve građane da iskoriste priliku i prijave se za vakcinaciju u svojim porodičnim ambulantama jer vakcina ima dovoljno i već ranije smo krenuli s masovnom imunizacijom – kazao je ministar zdravstva BPK-a.

(FENA, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

JU Djeca Sarajeva: Upišite dijete u Putujući vrtić koji dolazi do vas

Naredna priča

Slađana Ikić: Kako smo se riješili cucle

Najnovije iz CORONAVIRUS

-->