fbpx

Sanja Marinković o razvodu: Tolerancija i praštanje nisu recept za sretan brak

Poznata Tv voditeljica Sanja Marinković prošle je godine prošla kroz iskustvo razvoda o čemu je sada potpuno iskreno govorila.

Kada me pitaju kako poslije nimalo lakih i lijepih momenata u ljubavi imam osmijeh na licu i sjaj u očima, volim da istaknem da vjerujem da na svijetu ima više velikih ljubavi nego uspjelih brakova, a jedna od njih je bila i moja ljubavna priča s Aleksandrom – rekla je, između ostalog, ona za Story.rs.

Otkrila je da ju je ovo iskustvo naučilo mnogim stvarima.

Vjerujem da mi u životu dobijamo ono što tolerišemo. Oduvijek sam za sve loše krivila prvo sebe, pa onda okolnosti i na kraju druge. Ne kažem da je to pametno, ali je možda mudro, jer najgore je živjeti s osjećajem žrtve, a naročito u ljubavi. Najvažnije je da naučimo da se ohrabrimo po mjeri svog srca i trudim se da tu lekciju savladam jer sam u ljubavi i odnosima u životu praštala mnogo. Što kažu terapeuti, imam loš mentalni menadžment i vjerovatno mi je i zbog toga trebalo mnogo godina da shvatim da tolerancija i praštanje nisu recept za sretan brak i da sam možda neke stvari u srcu i duši trebala mnogo ranije da stavim na mjesto koje mi prija i odem – kazala je ona.

Podsjećamo, Sanja je u braku s bivšim suprugom dobila sina Strahinju.

 Ja sam se udala iz velike ljubavi, a ne na osnovu zvanja, znanja i bilansa. Ja sam emotivna sponzoruša. Uvijek se vodim emocijama. S vremenom je mom suprugu počelo da smeta što sam javna ličnost, iako on bezgranično poštuje to čime se ja bavim. Također, putevi su počeli da nam se razilaze, a uvjerenja o zajedničkom životu počela su da nam se razlikuju. Emocije su se ugasile i odlučili smo da se raziđemo. Prije nekoliko mjeseci smo prestali da živimo zajedno, a prije dvije, tri godine smo se emotivno rastali. Čak dvije godine smo se trudili da održimo brak zbog našeg sina Strahinje. Borila sam se i nije bilo lako. Nismo htjeli da se zvanično rastanemo dok Strahinja ne bude sretan. On ništa nije primjećivao, vrlo mudro smo to radili. Putovali smo često, trudili se da sve funkcioniše kako treba, ali shvatili smo vremenom da to ne vodi nikuda. Prethodno smo odlazili kod terapeuta da posložimo stvari zajedno i da bude što bezbolnije, iako je bilo jako teško – kazala je ona u jednom od intervjua.

(story.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Ivana Petrović za Kidsinfo: Roditeljstvo me je unaprijedilo kao osobu i na tome sam svojoj djeci neizmjerno zahvalna

Naredna priča

Poznate mame koje su djecu rodile u toplini svog doma: To je bila prava odluka

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->