fbpx
/

Nasilje nad ženama: Aida Čamdžić poslala snažnu poruku

Poznata bh. influenserica Aida Čamdžić na svom Instagram profilu piše o iskustvu o kojem rijetki govore. Naime, ona je prije nešto više od mjesec dana otkrila da je žrtva nasilja, a sada se ponovo osvrnula na tu temu, te poslala snažnu poruku ženama.

Drage žene, nikada se ne dovedite u sitiaciju da vam momak, muž ili u mom slučaju bivši (hvala Bogu) napiše nešto ovako. Radite uvijek za sebe i imajte svoj dinar. Vjerujte da je vrijedniji od svega – napisala je ona, te dodala da je izložena psihičkom nasilju, koje je jednom prilikom preraslo u fizičko.

Cijelu Aidu poruku možete pročitati na fotografiji ispod.

Naime, Aida je nedavno prošla kroz iskustvo razvoda, a dobrobit djece joj je u cijelom tom procesu primarna.

Ono što želim i za šta ću se, kada-tad, izboriti, jeste da moja djeca ne robuju papiru kojeg je neko sastavio što se tiče viđanja oca. Da ne moraju da idu kada im je napisano, već kad sami žele. Meni kao majci se srce cijepa kada idu samo zato što moraju – napisala je između ostalog, ona.

Razvod je, kako je prije pisala, teško pao svim članovima njene porodice.

– Razvod teško pada svim članovima porodice, ponajviše djeci. Zato se mnogi ne odlučuju za sam čin jer je “lakše” gurati stvari pod tepih. Ja sam se odlučila za ovo teže i uz svakodnevno komuniciranje sa svojom djecom i svojim najbližima sam uspjela prebroditi teške situacije. Mnogi će reći da sam jako brzo našla drugu osobu, međutim, mišljenja sam da nema pravila. Radila sam sve onako kako sam osjećala, bukvalno sve, pa tako i ušla u drugu vezu jako brzo što vam automatski otežava sve glede druge strane, ali ja sam na taj način sve uz pomoć druge osobe i prošla. Ako ste te sreće, kao što sam bila ja, da osoba s kojom uđete u vezu nakon braka razumije vaše promjene raspoloženja i sve ono što to donosi, onda ste sretni kao što sam ja – napisala je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Savjeti za brzo rashlađivanje

Naredna priča

Tajne ljepote Samre Menzilović Ćatić

Najnovije iz Djeca i Razvod

-->