fbpx

S radom počeli vrtići u Mostaru: Djeci najteže pada socijalna distanca

Nakon dva mjeseca počeli su s radom privatni i javni vrtići i u Mostaru.

Po preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH, broj mališana je ograničen, pa je tako u mostarskoj Javnoj ustanovi “Dječji vrtići-Ciciban” uključeno 120, a u Ustanovi “Dječji vrtići” Mostar 85 mališana.

U vrtić su krenula uglavnom djeca čija su oba roditelja zaposlena.

I djeca i roditelji su s radošću dočekali vijest o početku rada vrtića, a mi smo bili spremni na sve scenarije, da će biti i smjeha i suza. No, djeca su izuzetno radosna ali i disciplinirana, s obzirom da se moraju pridržavati socijalne distance – izjavila je za Fenu ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići“ Mostar Danijela Kegelj.

Istovremeno napominje kako djeci najteže pada ta socijalna distanca te da im je teško objasniti da ne mogu tetu ili drugu djecu zagrliti. 

Po protokolu o obveznim zdravstvenim mjerama, a po preporuci Zavoda za javno zdravstvo F BiH, roditelj je dužan na vratima predati svoje dijete i u evidencijsku listu upisati njegovu temperaturu te se potpisati, a zatim odgajatelj preuzima dijete i obuje ga u dezinficiranu obuću.

Temperaturu su svako jutro dužni izmjeriti i djelatnici vrtića, a za vrijeme bliskoga kontakta s djecom odgajatelji su dužni nositi maske.

Roditelji su zaista imali razumijevanja za ograničeni broj u vrtiću, pa smo se lakše i organizirali glede preporučenih mjera – kazala je ravnateljica JU “Dječji vrtić- Cicbani“ Mostar Dženana Šegetalo.

Izrazila je nadu kako će se s ublažavanjem zdravstvenih mjera i ostala djeca uključiti već početkom idućega mjeseca, jer je, kako je kazala, jako puno roditelja iskazalo potrebu za boravkom djeteta u vrtiću.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Vlada USK će isplaćivati naknadu za treće i svako naredno rođeno dijete

Naredna priča

Zenički javni vrtići od jutros ponovo primaju mališane

Najnovije iz VIJESTI

-->