fbpx

Pandemija u NovamaS agenciji: Djeci nedostaju probe, druženje, sloboda i sve vanškolske aktivnosti

Širenje korona virusa i preporučena izolacija promijenili su aposlutno sve aspekte ljudskog života, a izuzetak nije ni svijet mode.

On je, kao i mnoge druge oblasti  počeo da funkcioniše po nešto drugačijim pravilima, a Alma Musliović nam otkriva kako modna agencija NovamaS, koja okuplja djevojčice i dječake zaljubljene u modu,  funkcioniše tokom perioda izolacije.

 Redovno se čujem sa svojom djecom iz agencije. Kao i svima i njima nedostaje druženje, probe, sloboda i sve vanškolske aktivnosti. Imali smo zakazane revije za maj i jun, ali ćemo ih održati po završetku vanrednog stanja. Beskrajno mi fale moja djeca, a znam da i ja falim njima. Mi imamo poseban odnos i sve naše probe, revije i druženja nisu samo radi reda. Ja im pružam svu svoju ljubav i nastojim da osjećaju da su važni jer to i jesu  – objašnjava nam Alma i dodaje da su posljednju probu imali početkom marta ove godine.

No,  izolacija nije obustavila baš sve aktivnosti ove agencije.

Sumeja Sadžak, koja je počela raditi i kao instruktor u NovojmaS,  je novo lice BHcrafts-a i radi editorijal za ljeto 2020. Naglasila bih da će BHcrafts  ove godine posebnu pažnju posvetiti obući. Bit će to nešto prelijepo kao i do sada. Radujem se svakoj saradnji i sretna sam što baš Sumeja nastavlja rad s njima – objašnjava Alma i ističe da je upravo Sumeja jedna od najuspješnijih članica njene agencije.

Dio članova Almine agencije se, inspiriran širenjem korona virusa, fotografisao s maskama. Pogledajte neke od fotografija. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Bosanac na odmoru: Rijad Gvozden poklanja online predstavu SOS Dječijim selima BiH

Naredna priča

Klasika u doba korone: Mario Drmać priča priču o Verdiju

Najnovije iz VIJESTI

-->