fbpx

VIDEO Zlatni retriver Sunny pomaže komšinici tako što joj donosi namirnice

Pas Sunny u Coloradu pomaže komšinici svoje vlasnice da prebrodi samoizolaciju, tako što joj donosi namirnice  i poštu u kuću.

Renee Hellman ima respiratorne probleme i savjetovano joj je da se samoizolira u potpunosti tokom epidemije koronavirusa, što joj onemogućava da ide u nabavu.

Kako bi pomogla gospođi Hellman, njena komšinica s kojom se druži već 10 godina Karen Evelth, u pomoć je pozvala svog zlatnog retrivera Sunnyja kako bi bila sigurna da Renee ima sve što joj treba.

– Ona sastavi listu i preda je Sunnyju, a Sunny je donese meni. Ja odem u trgovinu, nabavim joj namirnice i on ih sve isporuči njoj – kaže Karen.

Gospođa Hellman je rekla kako joj posjeti ovog retrivera pomažu, ne samo s praktične strane, već joj odgovara i društvo ovog psa, s obzirom na to da je sama kod kuće.

– Zabavno je. Prava poslastica. Preslatki Sunny dolazi me posjetiti. To je lijepo i čini da se osjećate dobro. To je način komunikacije – dodaje Renee Hellman.

Sunny je skupljao i poštu gospođe Hellman, koja se nada da će njena priča inspirirati druge ljude kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Svako može napraviti nešto malo, a to može biti od velike pomoći – zaključuje ona.

Video pogledajte ovdje.

(index.hr, interview.ba)

Prethodna priča

Pročitajte savjete za vašu djecu tokom korištenja ekrana u vrijeme trajanja COVID-19

Naredna priča

Pročitajte preslatke poruke slavnih ličnosti zbog čega su u karantinu

Najnovije iz Kućni ljubimci

-->