fbpx

Kidsinfo.ba za sve tinejdžere donosi 5 lokacija za sjajnu zabavu u Sarajevu

Roditelji često za dobrobit djece drže pridike i kritikuju, a oni to u njihovom tinejdžerskom dobu teško podnose. U takvim trenucima djeca mogu preuzeti modele ponašanja koji roditeljima ne odgovaraju i tada nedostaje komunikacije među njima, a kada je komunikacija narušena, tinejdžere odgajaju društvo i mediji ili najčešće internet. Zato roditelji, možda je vrijeme da se prisjetite da ste i sami nekada bili tinejdžeri da biste sve ovo bolje razumjeli i više ih cijenili.

Ipak, važno je znati da je ovo jedan od veoma bitnih aspekata tinejdžerskog života na kojem se svakako mora raditi, a onaj drugi na koji roditelji manje utiču, jeste kvalitetno provedeno slobodno vrijeme za koje se, osim škole brinu i različiti sadržaji dostupni u našem gradu. Kidsinfo.ba baš za tinejdžere donosi pet interesantnih prijedloga gdje možete provesti sjajno vrijeme sa društvom, ali i sa roditeljima kako bi popravljanje komunikacije i slobodno vrijeme bili spojeni i spremni za budućnost. 

Karting centar zvuči kao primamljiv vid zabave za tinejdžere? Posjetite ih na adresi Pijačna bb, Sarajevo i prepustite se zabavnoj vožnji. Sa svojih 350 metara dužine, ovo je najveća staza u ovom dijelu Europe, dizajnirana tako da na pojedinim dijelovima razvijete veliku brzinu, a odmah potom i napravite prednost nad rivalima pravovremenim uletom u krivinu. Veoma brzi bolidi Honda Sodi od 270cc će vam pružiti da se osjetite kao da vozite Formulu 1. Spremni ste da probate?

Tražili ste zabavan način da spojite boje i ugodno druženje? Paintball Center Jungle predstavlja spoj ugodne atmosfere, adrenalina, zabave i rekreacije, a idealno je mjesto i za stvaranje novih prijateljstava. Svi oni koji žele provesti dan u prirodi uz odličnu zabavu, druženje, adrenalin i avanturu su dobrodošli. Dođite na adresu Dobroševićka bb, Sarajevo i uživajte!

Ako ste mislili da se plivanje veže samo za ljeto i sunce, prevarili ste se. Olimpijski bazen na adresi Bulevar Meše Selimovića 83-a u sklopu svog djelovanja nudi i rekreacijski bazen u zatvorenom koji će sigurno privući vašu pažnju. Ovaj bazen dimenzija 10,00 metara x 25,00 metara namijenjen je različitim segmentima potrošača, između ostalog riječ je korištenju u svrhe edukacije školske djece (osnovci, srednjoškolci i studenti), odnosno obuke neplivača, te održavanje nastave fizičkog vaspitanja i naravno rekreacije.

Društvene igre su vam možda uvijek dobro išle, a da li ste ikada isprobali Escape Room? Biće ovo novo iskustvo za vas, sigurni smo. Posjetite prvi Escape Room centar – Fox in a box u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Igra “room escape” je stvarna igra u kojoj je osoba/igrač zatvorena u sobi zajedno sa drugim saigračima. U ovoj igri oni zajedno moraju koristiti elemente sobe da bi riješili seriju zagonetki i logičkih zaključaka, te izaći iz sobe, a sve u roku od 60 minuta. Posjetite ih na adresi Sime Milutinovica 15/I. Neka ovo bude nova ideja kako proslaviti rođendan nekog od vaših prijatelja.

Sunnyland na Trebeviću čaroban je ljeti, ali i zimi. Priroda, snijeg i Alpine Coaster vas čekaju i rade tokom cijele zime. Noćna utrka Alpine Coasterom je posebno zanimljiva stvar za Vas i Vaše društvo. Skupite super ekipu i ludo se zabavite. Ostvarite najbolje vrijeme u spustu Alpine Coasterom jer biće ovo novo iskustvo za sve.

Tinejdžeri, vrijeme je da ostavite mobilne telefone i iskoristite slobodno vrijeme na pravi način.

(Kidsinfo.ba/Melika Sarajlić)

Pročitajte još: 

SEDMIČNI SAVJET LJEKARA / Evelina Čehajić: Kašalj u dječijoj dobi

 

 

Prethodna priča

Vijeće ministara BiH predstavilo nove podatke: Raste broj djece u vrtićima, sve manje srednjoškolaca i studenata

Naredna priča

10 stvari koje tate ne bi smjeli raditi kada dobiju bebu

Najnovije iz Ostalo

-->