fbpx

10 stvari koje tate ne bi smjeli raditi kada dobiju bebu

Kad je u pitanju život s novom bebom, muškarci mogu biti malo sporiji u shvatanju nekih stvari. Zbog toga je jedna mama napravila zabavan (ali, koristan!) popis stvari koje tate ne bi smjeli raditi nakon što dobiju novog člana porodice.

Prva godina života s novom bebom može biti poprilično intenzivna. Žene su prisiljene prilagoditi se novom ‘poretku’ i rasporedu jednostavno zato što nemaju izbora. Nekim muškarcima, naravno – ne svima, potrebno je malo duže vremena kako bi savladali te promjene. Pročitajte neke od stvari koje tate beba ne bi smjeli raditi, ni pod razno, a koje je izdvojila anonimna mama:

1. Pitati ženu zašto plače (na način koji sugerira da je plakanje čudna reakcija na štogod se upravo dogodilo)

Možda joj se keksić potpuno razmočio u šalici čaja, možda su joj papuče ispale dok se spuštala niz stepenice, možda je samo kihnula i ‘pobjeglo’ joj je. Sve te stvari su opravdani razlozi za plač kad postanete mama bebe. Dragi muškarci, kada žena plače, od vas se ne očekuje da ‘popravite’ stvar. Od vas se samo očekuje da je polegnete na kauč i hladite je listom palme dok krizna situacija ne prođe.

2. Spavati nedjeljom

Osim ako ne postoji neka vrsta pravednog ‘usluga za uslugu’ aranžmana, spavanje više nije opcija za neko vrijeme. U svakom slučaju, pregovarajte o uzajamnom sporazumu sa svojom ženom, ali nemojte pretpostavljati da je nedjelja još uvijek rezervirana za cjelodnevno izležavanje u krevetu.

3. Pretpostaviti da je vaša supruga sada ‘glavni i jedini vozač’

Da, ako doji – vjerojatno ne pije alkohol. Ali, to ne znači da će biti vaš vozač sljedećih godinu dana. Nema ništa manje zabavno nego ići na večeru ili druženje i biti trijezna osoba u kutu dok vaš muž pije kao najzabavnija osoba ikad. Tate, oprezno s time!

4. Prihvatiti pozive za duge ručkove/večere/druženja u ime svoje supruge

Ne, jednostavno ne! Jedna stvar koja me uvijek isponova čudila kad sam bila mama prve bebe, bila je kad nas je jedan naš prijatelj konstantno pokušavao pridobiti na duge ručkove (koji su uključivali puno alkohola) vikendima. Osoba koju je pokušavao pridobiti bio je moj muž koji je imao je ženu i 6-mjesečnu bebu i da budem jasnija – nije planirao unajmiti dadilju. Jednostavno je očekivao da će život nastaviti ići kako je išao i dosad, s bebom i ženom u društvu. Ne bi išlo…

5. Početi pratiti redovnost seksualnih odnosa i nepopustljivo to spominjati ženi i misleći da će se zbog toga htjeti seksati

Budite bez brige, i mi pratimo. Bolno smo svjesne činjenice da su regularni ‘sportovi u krevetu’ postali puno manje regularni i osjećamo se loše zbog toga. Ali, jedan savjet: govoriti ženi koliko je prošlo od zadnjeg seksa nije djelotvoran afrodizijak! S druge strane, mijenjanje bebinih pelena, priprema večere i pranje suđa, itekako su erotični.

6. Odgovoriti na pitanje: ‘Izgleda li mi guzica veliko u ovome?’

Samo se pretvarajte da niste čuli pitanje i prošećite. Napustite sve odaje ako je potrebno i ne vraćajte se natrag dok vaša supruga ne zaboravi da vas je pitala to pitanje. Neće joj trebati dugo, ima ‘bebin mozak’ trenutno i funkcionira poput zlatne ribice. 

7. Kupiti ženi usisavač kao poklon za rođendan

Znam da se čini praktičnim i slažem se da, ako je riječ o super usisavaču, učinit će njezin život jednostavnijim. Ali…mogu li predložiti nešto manje praktičnije, ali ljepše, poput nakita ili bilo čega drugoga što vaša supruga voli i želi? Neće joj učiniti život jednostavnijim, ali ništa ne govori ‘postala si poput svoje majke’ kao usisavač za poklon.

8. Predložiti da je vrijeme za nabaviti psa

Nije vrijeme za nabaviti psa dok ona ne kaže da je vrijeme za nabaviti psa.

9. Predložiti da biste mogli pokušati raditi na novoj bebi

Isto objašnjenje kao i pod brojem 8.

10. Hrkati
Za sve mame koje svakodnevno probudi plač bebe noću, hrkanje je najveća pljuska u lice. Ustvari, zbog vašeg dubokog i glasnog hrkanja, sada vas poželimo zaliti kantom ledene vode. Savjet: Zalijepite svoju usta nečime kada idete u krevet. Uopće se ne šalim.

(miss7mama.24sata.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Kidsinfo.ba za sve tinejdžere donosi 5 lokacija za sjajnu zabavu u Sarajevu

Prethodna priča

Kidsinfo.ba za sve tinejdžere donosi 5 lokacija za sjajnu zabavu u Sarajevu

Naredna priča

8 velikih 'da' i 'ne' u prehrani trudnice

Najnovije iz Samo za Tatu

-->