fbpx
///

BOTTLE NURSING Kako hraniti bebu na bočicu i povezati se s njom

Hraneći svoju bebu na bočicu na pravilan način možete postići da trenutak hranjenja bude vrijeme za vaše zbližavanje

Dojenje je najbolja hrana za vašu bebu te ima bezbroj dobrobiti, kako za majku tako i za dijete. No, ponekad dojenje nije moguće zbog različitih medicinskih razloga i potrebno je dijete hraniti na bočicu, navodi Moderno roditeljstvo.

Mnoge majke se osjećaju loše jer ukoliko ne doje dijete, ono nije samo zakinuto za dobrobiti majčinog mlijeka, nego i za vezu koja se stvara za vrijeme samog čina dojenja.

Dojenje je više od samog hranjenja bebe, ono je trenutak kada se mama i beba povezuju. Dojka je mjesto koje bebi znači mir, utočište i sigurnost. Hraneći svoju bebu na bočicu na pravilan način možete postići da trenutak hranjenja bude vrijeme za vaše zbližavanje.

Načinom na koji ćete hraniti bebu na bočicu ćete imitirati dojenje i vaša beba će moći dobiti maksimalno iz svakog trenutka hranjenja. Zabluda je da majke koje ne doje ne mogu prakticirati povezujuće roditeljstvo i da je hranjenje beba na bočicu hladan čin. Evo nekoliko savjeta kako se što bolje povezati s bebom i kako od hranjenje pretvoriti u vrijeme zbližavanja.

Držite bebu u svom naručju

Kada se beba hrani na dojci, ona je cijelim tijelom na majčinim prsima i omogućen joj je kontakt s majkom.

Za vrijeme dojenja, beba ima “koža na kožu” kontakt s majkom osjećajući njenu toplinu. Kada hranite bebu na bočicu, privucite ju što bliže sebi, a bočicu držite blizu svojih prsa.

U svakom trenutku pokušajte “koža na kožu” kontakt.

Skinite se samo u grudnjak i skinite svoju bebu za vrijeme hranjenja. Kontakt “koža na kožu” je vrlo važan za bebe, posebno u danima nakon poroda. Nikada ne ostavljajte svoju bebu da se sama hrani sa bočicom. Ne samo da ćete propustiti vrijeme za zbližavanje, već ovo može biti i vrlo opasno za vašu bebu.

Neka vrijeme hranjenja bude poseban trenutak u danu

Održavajte kontakt očima za vrijeme hranjenja, pričajte svojoj bebi nježno, pjevajte, poklonite joj svoju pažnju.

Možete ju za vrijeme hranjenja prebaciti na drugu ruku što imitira mijenjanje dojki kod dojenja. Svakako umanjite svu pozadinsku buku i ostavite mobitel po strani, ovo je vrijeme za vaše dijete.

Neka mama hrani bebu

Iako je ponekad odlično da netko drugi može preuzeti bebu i nahraniti ju, činjenica je da tako majka gubi mogućnost da se poveže s bebom.

Bilo bi odlično da naučite bebu da hranjenje povezuje s majkom i da to postane njihovo vrijeme. Beba će za vrijeme svakog hranjenja vidjeti, osjetiti i namirisati majku, kao što to rade bebe koje doje. Na taj način stvoriti će posebnu povezanost s majkom.

Prethodna priča

RAZLIČITE BOLESTI, RAZLIČITI VIRUSI Morbile i varičele nisu isto

Naredna priča

LJUBAV TRAŽI VRIJEME Biti pažljiv roditelj znači mnogo više od same pristunosti

Najnovije iz BEBE

-->