fbpx

VRIJEME PROMJENA Mudra 4-godišnjakinja objasnila problem novogodišnjih odluka

Svaki mali trenutak koji odabereš, a koji je pravi umjesto da je jednostavni, u kojem imaš vjeru umjesto sumnju, ljubav umjesto mržnje – tada se promjena događa!

U ovom dvominutnom videu, preslatka četverogodišnja djevojčica Olor objašnjava kako se velike promjene ne mogu dogoditi iz vedra neba i kako su zapravo male promjene te koje čine razliku. 

Prenosimo njezinu poruku u cijelosti, ali najbolje da sama pogledaš i poslušaš mudre savjete:

Imam problem s novogodišnjim odlukama. Ne zato što su često neuspješne ili zato što su preteške ili zato što sam jako loša u njima. Mislim, živa sam samo četiri Nove godine. Imam problem s novogodišnjim odlukama jer ljudi misle da je to to. Da je to ono jedino vrijeme za promjenu. Nemoj me krivo shvatiti, svi definitivno trebamo promjenu. Ja nemam pojma kako voziti bicikl, a moj mlađi brat nema pojma čemu služi toalet. A neki od vas bi vjerojatno češće trebali izaći iz kuće. Ali ona jedna velika odluka to vjerojatno neće promijeniti. Žao mi je. I što onda? Da pustiš svoje odluke niz wc školjku? Kroz onu koju moj mlađi brat ne zna koristiti? Naravno da ne! Zadrži svoje odluke, ali budi blaga prema sebi. Hoćeš li se promijeniti? Možda! Ali to se vjerojatno neće dogoditi u jednom velikom trenutku. To će se dogoditi u hiljadu malih trenutaka. Svaki put kad odabereš oprostiti, usporiti, biti zahvalna ili ostati smirena. Svaki mali trenutak koji odabereš, a koji je pravi umjesto da je jednostavni, u kojem imaš vjeru umjesto sumnju, ljubav umjesto mržnje – tada se promjena događa! Čak i ako ne uspiješ jednom, dvaput ili 30 puta, to je okej! Imaš još hiljadu malih trenutaka ispred sebe. Postat ćeš bolja. I zato, sretna Nova godina, Bog te blagoslovio, a ja idem pitati tatu mogu li dobiti bicikl. Ili to ili ponija. Zdravo!– poručila je

Prethodna priča

SJEĆANJA DUGO TRAJU Evo čega se će djeca sjećati iz djetinjstva

Naredna priča

TEŠKE SITUACIJE Zašto bebe plaču?

Najnovije iz VIJESTI

-->