fbpx

Bivša Miss BiH: Mislila sam da sam predodređena da budem mama dječaka, a onda je stigla Kalina

Miss Bosne i Hercegovine za 2004. godinu, Njegica Balorda Moro, je prije pet mjeseci rodila svoje treće dijete, kćerku Kalinu.

O ulozi majke i tome da je priželjkivala da i ovoga puta rodi sina, Njegica je govorila za magazin Azra.

Prije svega, moram reći da sam priželjkivala da i ovog puta rodim sina. Imala sam utisak da sam ja predodređena da budem mama dječaka i s obzirom na to da sam ja zaljubljena u njih dvojicu od momenta kada sam ih vidjela, potajno sam maštala kakav će biti treći. Moj suprug je od prve trudnoće priželjkivao djevojčicu. Međutim, kada sam saznala rezultate testa, obuzela me je tolika količina emocija da nisam mogla vjerovati da ću zaista dobiti kćerku. Kalina je u naš dom došla prije pet mjeseci. Mislim da se ništa ljepše nije moglo desiti. Svi smo se raznježili, ona je postala centar našeg svijeta. Pogotovo mog starijeg sina Nauma. On me je sve vrijeme u toku trudnoće ljubio u stomak. Zbog toga je danas veoma privržen njoj – kazala je Njegica.

Nije krila da je, kada je riječ o njoj i suprugu Nevenu, ona strožiji roditelj.

Ja sam strogi policajac i uvijek sam znala da ću biti takva. Nikada nisam voljela vidjeti razmaženo i nevaspitano dijete, kojem čovjek ništa ne može da objasni. Majka sam dvojice dječaka, i morala sam u startu uspostaviti autoritet, jer kada im je sve dopušteno stvari brzo izmaknu kontroli. Za sada to dobro funkcioniše. Dobro je da i suprug i ja sve to izbalansiramo. Djeca moraju da znaju da postoji autoritet i da se nauče poštovati starije, te kako se ponašati u gostima, na ulici i u kući – kazala je.

Podsjećamo, Njegica uz kćerku Kalinu ima i sinove Nauma i Simona.

(azra.ba, Kidsinf.ba)

Prethodna priča

Tatjana Bajić za Kidsinfo: Kćerke posebno vole i više su vezane za roditelje

Naredna priča

Rihanna očekuje prvo dijete

Najnovije iz RODITELJI

-->