fbpx
//

UZBUĐENJE JE NA VRHUNCU Uz ovu hranu djeca će i na Staru godinu zaspati kao bebe

Ograničavanjem unosa šećera nekoliko sati prije spavanja te kombiniranjem ugljikohidrata i mliječnih proizvoda, možemo olakšati proces uspavljivanja

Danas je dan za uživanje u hrani i druženjima s najmilijima. Ispraćaj stare i doček Nove godine može biti prilično uzbudljiv za najmlađe, što znači da će možda imati teškoća s uspavljivanjem.

Ako želite svom djetetu osigurati dobar san, možete mu servirati neku hranu koja potiče osjećaj umora. Stručnjak za spavanje Dave Gibson roditeljima savjetuje da smanje unos šećera tijekom dana, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Studije su pokazale da je loša kvaliteta sna značajno povezana s većim unosom dodanog šećera. Međutim, nema znanstvenih dokaza da šećer uzrokuje hiperaktivnost – tvrdi Gibson za The Sun.

Ograničavanjem unosa šećera nekoliko sati prije spavanja te kombiniranjem ugljikohidrata i mliječnih proizvoda, možemo olakšati proces uspavljivanja.

Kombinacija ugljikohidrata i mliječnih proizvoda izvrstan je način oslobađanja aminokiseline koja se zove triptofan. On pomaže spavanju jer je gradivni blok melatonina, našeg hormona sna – objasnio je.

Dao je i mali savjet roditeljima.

Toplo mlijeko s medom savršen je umirujući napitak prije spavanja jer med pomaže oslobađanju triptofana iz mlijeka. Možete probati i zobene pahuljice s grčkim jogurtom ili sirom. Banane dobro djeluju jer sadrže magnezij, koji je koristan za san – dodao je Gibson.

Prethodna priča

IZBJEGNITE RIZIKE Radoznalost tjera mlade da probaju alkohol

Naredna priča

SJEĆANJA DUGO TRAJU Evo čega se će djeca sjećati iz djetinjstva

Najnovije iz Ishrana

-->