fbpx
/

Poznata pjevačica otkrila kako je izgubila 70 kilograma za godinu dana

Poznata srbijanska pjevačica Bojana Stamenov izgubila je 70 kilograma, a za srbijanske medije je otkrila šta ju je motivisalo na to.

Prije nekoliko godina sam sebi postala veoma teška. To je kao kada vas neko jako nervira pa prestanete da se sa njim družite. Tako sam ja u nekom trenutku prestala da se “družim” sa sobom, što je rezultiralo ozbiljnim dodatkom kilograma. Zapostavila sam tijelo, samim tim se i psiha prepustila, a onda se desila korona. Ne znam kada sam tačno počela da se osjećam kao stranac u sopstvenom tijelu. U maju i junu 2020. godine krenula su anksiozna stanja, pa agresija… Poslije nekog vremena primjetila sam da vidim mutno. Izmjerila sam šećer, a trakica je pokazala 27,7 – kazala je ona i dodala da je najveći problem bilo to što nije redovno jela.

Naime, ona je otkrila da je za gubitak kilograma zaslužna zdrava ishrana, ali i vježbanje.

Imala sam tri obroka dnevno. Smjela sam da jedem voće i svaki moj obrok je bio poprilično zasitan. Nikad nisam bila bila gladna. Naprimjer, za doručak pojedem tri pržena jajeta, salatu i voćku. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa, salatu i voćku, a za večeru ovesene pahuljice sa kiselim mlijekom ili integralni rižoto s pečurkama – kazala je Bojana i otkrila da je smržala 70 kilometara za godinu dana.

U tom procesu joj je podršku pružio personalni trener koji je plan treniranja prilagodio njoj i njenim mogućnostima.

(vecernjenovosti.ba)

Prethodna priča

Nikolija Grahovac, majka dječaka rođenog sa Spinom bifidom: Poteškoća za nas nije prepreka

Naredna priča

Plavi telefon - pomoć u pravom trenutku: Online i telefonsko savjetovanje za djecu i porodice u BiH

Najnovije iz Samo za Mamu

-->