fbpx

Bh. brend Design of happiness: Cilj nam je da usrećimo svako dijete

Design of happiness (DoH) je bh. brend koji je nastao kao spoj dječije mašte, mladosti i dugogodišnjeg iskustva u radu s tekstilom.

U našoj ponudi se mogu naći razne korisne stvari za bebe kao što su vreće za spavanje, gnijezda, jastuci, dekice i slično. Također, tu su i prepoznatljive DoH tihe knjige, kao i DoH šatori za one malo starije dječake i djevojčice koji imaju potrebu da sanjare i često odlutaju u zemlju snova i mašte. Naš cilj je da usrećimo svako dijete koje dobije na poklon jedan od naših proizvoda. DoH je puno više od brenda koji prodaje korisne stvari za bebe, djecu i njihove roditelje. Ovo je naša priča koja je ispunjena trudom, marljivošću, radom i strpljenjem jedne porodice i na kraju onim što je najvažnije, a to je ljubav – ističu na početku razgovora za naš portal predstavnici DoH tima.

Kidsinfo: Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je izgledao Vaš razvojni put?

DoH: Tokom naših prvih koraka smo šili za sebe, za potrebe porodice i užeg kruga prijatelja. Učinilo nam se zanimljivim i izazovnim da pokušamo napraviti dječiji šator. Nakon što smo ga uspješno napravili, podijelili smo njegove fotografije s prijateljima koji su bili oduševljeni. Nakon toga smo dobili nove ideje za nove kreacije koje smo podijelili na društvenim mrežama. Stvarali smo nove proizvode, a planiramo i dalje nastaviti tako, spremni za nove izazove.

Kidsinfo: Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u Vašoj ponudi?

DoH: Trudimo se da budemo prepoznatljivi po mnogo čemu, a proizvodi koji zasigurno najviše privlače pažnu naših pratilaca su DoH šatori, baby gym, ljuljačke, kao i DoH tihe knjige. DoH šatori su ručno rađeni dječiji šatori od prirodnih materijala i netretiranog drveta, te su kao takvi jako pogodni za igru mališana. Izrađuju se od raznih boja i dezena, a sve prema željama i idejama naših kupaca. Uz šator, pravimo ukrasne jastuke i korpu za igračke. Ljuljačke su nastale iz namjere da našim mališani pružimo još više zabave. Baby gym je vrlo koristan za kognitivni razvoj, motoričke vještine, koordinaciju, maštu, kreativnost i osjetila. Svi naši proizvodi su izrađene od 100% pamučnog materijala, koji je poznat po antibakterijskim svojstvima, jastučići su napunjenu antialergijskim silikonskim punjenjem, dok je za konstrukciju korišteno netretirano drvo lipe. DoH tihe knjige su interaktivne knjige za mališane koje podstiču njihove intelektualne, logičke, taktilne i fine motoričke sposobnosti. Svaka stranica tihe knjige zahtjeva da se nešto na njoj uradi. Pri izradi knjiga uglavnom koristimo: čičak, trake, pertlice i dugmad kako bi se ti zadaci uradili. U skladu s polom djeteta, interesovanjem i uzrastom kupci mogu sami osmisliti svoju knjigu, a mi smo tu da ispunimo želje. Pored ovih proizvoda, tu su i bebi vreće za spavanje, bebi gnijezda i uskoro još neki elementi, ali to za sada neka ostane naša mala tajna.

Kidsinfo: Možete li nam ukratko objasniti kako izgleda Vaš način rada, od narudžbe do dostave… Da li imate već gotove proizvode u kolekciji ili su namjenski rađeni po upitu klijenta?

DoH: Sve naše proizvode radimo po željama kupaca i trudimo se da zadovoljimo njihove kriterije i potrebe. U svojoj kolekciji imamo i gotove proizvode, koji su odmah dostupni i spremni za dostavu.

Kidsinfo: U čemu pronalizite inspiraciju i šta Vam je posebno bitno kada pripremate novu kolekciju?

DoH:
Inspiraciju nalazimo u svakodnevici, u susretu s djecom, njihovim aktivnostima kao i omiljenim likovima i motivima iz raznih crtića. Novi proizvodi i nova kolekcija su u suštini rezultat dječije, ali i naše mašte.

Kidsinfo: Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima? 

DoH: Svaki dan je za nas novi početak i novi izazov. Plan nam je da privučemo pažnju većeg broja pratilaca na društvenim mrežama, a to ćemo ostvariti kvalitetnim i atraktivnim proizvodima. Svakako, da planiramo uvrstiti neke nove proizvode u svoju ponudu, a na tome svakodnevno radimo.

Kidsinfo: Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?

DoH: Naš najveći uspjeh su zadovoljni kupci. To je nešto što nas motivira da svaki dan budemo bolji i uspješniji u radu, da ponudimo nove proizvode i uljepšamo nečiji dom i nečiju sobicu.

Kidsinfo: Šta biste poručili osobama koje se bave ručnim radom?

DoH: Nikad nemojte odustati od svojih snova i ideja, ma koliko se oni,u pojedinim trenucima,  činili da su daleko ili možda čak nedostižni. Osvrnite se oko sebe, razmislite o tome šta bi voljeli da radite i ponudite svijetu svoje vještine i umjeća. Jednostavno se pokrenite, uzmite stvari u svoje ruke i napravite prve korake.

Kidsinfo: Gdje svi zainteresovani čitaoci mogu pogledati proizvode koje imate u svojoj ponudi?

DoH: Na našem Facebook, odnosno Instagram profilu.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Aida Čamdžić o iskustvu o kojem rijetki govore: Stop svakom nasilju nad ženama

Naredna priča

Fokus na detaljima: Zavirite na 1. rođendan kćerke Naide Kundurović Zečević

Najnovije iz Uncategorized

-->