fbpx

Aida Čamdžić o iskustvu o kojem rijetki govore: Stop svakom nasilju nad ženama

Poznata bh. influenserica Aida Čamdžić na svom je Instagram profilu pisala o iskustvo o kojem rijetki govore. Naime, ona je otkrila da je žrtva nasilja.

Stop svakom nasilju nad ženama, bilo ono “samo” psihičko ili fizičko, niko nema pravo da vas omalovažava ili maltretira. Šta god da je bilo u vezi ili braku, pričajte o tome naglas bez sramote, jer veća sramota je šutjeti. Prijavite svaki vid nasilja odmah i sad – napisala je ona, te u jednom od narednih storyja otkrila da je izložena verbalnom vrijeđanju.

Podsjećamo, Aida je nedavno prošla kroz iskustvo razvoda što je, takođe, jedna od tema o kojoj je na Instagramu pisala.

– Razvod teško pada svim članovima porodice, ponajviše djeci. Zato se mnogi ne odlučuju za sam čin jer je “lakše” gurati stvari pod tepih. Ja sam se odlučila za ovo teže i uz svakodnevno komuniciranje sa svojom djecom i svojim najbližima sam uspjela prebroditi teške situacije. Mnogi će reći da sam jako brzo našla drugu osobu, međutim, mišljenja sam da nema pravila. Radila sam sve onako kako sam osjećala, bukvalno sve, pa tako i ušla u drugu vezu jako brzo što vam automatski otežava sve glede druge strane, ali ja sam na taj način sve uz pomoć druge osobe i prošla. Ako ste te sreće, kao što sam bila ja, da osoba s kojom uđete u vezu nakon braka razumije vaše promjene raspoloženja i sve ono što to donosi, onda ste sretni kao što sam ja – napisala je ona.

No, to svakako nije jedini što je Aida napisala o svom novom partneru.

 Naravno imate i one koji kao imaju neko određeno vrijeme dok ne prebole sve to, međutim svi ti koji su to radili (pišem na osnovu iskustva i druženja s tim ljudima) su imali “tajne” veze jer su se bojali osude okoline, a osuđivali su mene koja od početka nisam krila apsolutno ništa što se nove veze tiče. I dajte ljudi, u 21. smo vijeku, život je jako kratak da bismo ga živjeli po postulatim adrugih. Živite punim plućima, volite i radujte se novim planovima – zaključila je.

Aida je u braku dobila dvojicu sinova.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Tamara Vešović za Kidsinfo: Divno je biti i supruga i majka, ali je potrebno udovoljiti i sebi

Naredna priča

Bh. brend Design of happiness: Cilj nam je da usrećimo svako dijete

Najnovije iz Djeca i Razvod

-->