fbpx

Kidsinfo.ba preporučuje: Bh. destinacije koje možete posjetiti s tinejdžerima

Ukoliko ste zbog trenutne situacije s korona virusom u dilemi gdje da provedete godišnji odmor ili da odmorite za vikend, nemojte zaboraviti da i u našoj zemlji postoji jako puno destinacija koje možete posjetiti i uživati s ostatkom porodice. 

U nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga koji su idealni ukoliko u porodici imate djecu tinejdžerskog uzrasta.

PROKOŠKO JEZERO

Prokoško jezero – Wikipedija

Prokoško jezero se nalazi na planini Vranici, a udaljeno je 22 kilometra od centra Fojnice. Na širem prostoru jezera se nalaze endemične vrste flore i faune, te je 1982. godine proglašeno nacionalnim parkom. Uz samo jezero se nalaze i autentične kolibe u kojima možete predahnuti i uživati u pravim domaćim specijalitetima.  

RAFTING NERETVOM

CJENOVNIK RAFTING NERETVA

Na Neretvi možete uživati u raftingu dužine 25 kilometara, te onom dužine osam kilometara. Osim što u ovoj adrenalinskoj aktivnosti mogu učestvovati pripadnici svih uzrasta, u kampovima možete pronaći i smještaj, privatni parking i ljetnu baštu koja se nalazi tik pored Neretve, te stvara svjež i ugodan osjećaj tokom boravka.

TREBINJE

Trebinje – Wikipedija

Na krajnjem jugu Hercegovine, na obali rijeke Trebišnjice, podno planine Leotar, smješteno je Trebinje, grad sunca, vina i platana. Ovaj grad ima povoljnu mediteransku klimu, a centrom grada dominiraju stara austrijska zdanja, te brojni kulturno-istorijski spomenici u čijem obilasku ćete sigurno uživati.

MOGORJELO

Čapljina - Mogorjelo

U neposrednoj blizini Čapljine smješteno je Mogorjelo, nekadašnja rimska Villa rustica, čiji spomenik spada među najljepša zdanja kasne antičke arhitekture u našoj zemlji. Treba samo reći da predmeti nađeni u Mogorjelu potiču iz IV vijeka, da bi se shvatio značaj ovog lokaliteta.

(Kidsinfo.ba) 

 

Prethodna priča

Novo igralište i zabavni park za mališane u Tuzli

Naredna priča

Predstava "Ništa nas ne smije iznenaditi" uskoro na daskama Pozorišta mladih

Najnovije iz Porodična putovanja

-->