fbpx

Posjetite pet – friendly caffe Point u Sarajevu

Max, Mimi ili Moni? Kako se zove vaš najdraži kućni ljubimac koji vam nedostaje kad god niste u kući i kojeg volite više od bilo čega? Caffe bar Point nalazi se u ulici Pruscakova br.5 u centru Sarajeva i s radom je počeo prije nekoliko mjeseci, a tada se rodila i ideja o stvaranju pet – friendly prostora odnosno prostora u koji posjetioci mogu dovesti svoje kućne ljubimce. Svoju popodnevnu ili jutarnju šetnju sa psom ili možda mačkom sada možete učiniti još zanimljivijom.

Sigurno ste već mnogo puta do sada čuli kako je ljubimac preslikani vlasnik. To je nešto što govori da ukoliko ste imali strpljenja da ga naučite pravilima ponašanja u kući, onda će on biti miran i vani, u parku ili u kafiću. Vrijedno osoblje kafea se tokom adaptacije prostora trudilo da postigne ambijent u kojem je gostima izuzetno ugodno i prijatno i njihova je želja je da im takav boravak ostane što duže u psjećanju sa ciljem da se naravno ponovo vrate.

Ako ste već nekada bili u jednom sličnom kafiću mogli ste primjetili da su reakcije ljudi ili djece uglavnom pozitivne. Djeca su tu da nikako ne odole, nego da miluju i tepaju ovim divnim životinjama zato roditelji, budite spremni ako i oni požele svog slatkog kućnog ljubimca.

Mislili smo na naše goste koji imaju kućne ljubimce i koji u našem gradu nemaju baš neki izbor ovakvih objekata u kojima bi oni mogli provesti svoje vrijeme uz piće, a gdje su dobrodošli i njihovi ljubimci – kazali su.

Kako postoji bonton za posjetioce, tako postoji i onaj za njihove ljubimce. Određena pravila ponašanja se moraju slijediti što znači da kućni ljubimci ne bi trebali dominirati ili ostavljati nered iza sebe ,uzimajući u obzir htjenja i prava ostalih gostiju.

Znate kako vam se vaš maleni psić obraduje svaki put kada ga nagradite za poslušnost? To pravilo njeguje se i u ovom kafeu gdje će kućni ljubimci biti nagrađeni slasticama za svoje pristojno ponašanje. Također, tu su spremne i posude za vodu.

Biće to jedan novi oblik uživanja u našem gradu, zato onaj slatki povodac u ruke i krenite. Neka uživanje traje i kada ste u kući, ali i vani.

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Logopedica Maja Terzić za Kidsinfo.ba: Oralna praksija i govor

 

 

Prethodna priča

Logopedica Maja Terzić za Kidsinfo.ba: Oralna praksija i govor

Naredna priča

Naučite djecu zanimljivoj metodi vezanja pertli na cipelama i tenama

Najnovije iz Kućni ljubimci

-->