fbpx

Novo istraživanje: Roditelji godišnje naprave 221 grešku u odgoju djece

Roditelji uvijek žele svojoj djeci pružiti najbolji odgoj, no nedavno istraživanje pokazuje da godišnje čine oko 221 grešku, što ukupno iznosi 3788 grešaka od vremena rođenja djeteta do odrasle dobi.

Istraživanje koje je proveo OnePoll obuhvatilo je 2000 roditelja starijih od 23 godine, a pokazalo se kako je najčešća pogreška činjenica da roditelji dopuštaju djeci da provedu previše vremena ispred ekrana. Čini je 65 posto roditelja.

Osim toga, 42 posto roditelja je priznalo da je djecu učilo da psuju te je 39 posto roditelja omogućilo djeci da gledaju sadržaje neprikladne njihovoj dobi. Istraživani su izazovi modernog roditeljstva, a zaključak je kako je šesta godina djetetovog života za mnoge majke i očeve bila najizazovnija.

Među anketiranom skupinom roditelja, 42 posto se za roditeljski savjet obratilo svom partneru, 41 posto se obraćalo vlastitoj majci, a 31 posto se oslanjalo na druge roditelje. Također, roditelji savjete često traže i uz pomoć moderne tehnologije. Tako 17 posto njih u tu svrhu koristi internet, dok gotovo 10 posto ispitanih roditelja savjete traži na društvenim mrežama.

Samo dva posto ispitanika je izjavilo kako se, kada su prvi put postali roditelji, osjećalo “vrlo pripremljeno” za tu ulogu, a čak 44 posto njih je priznalo da je bilo tek “djelomično pripremljeno”. Novopečene roditelje najviše je iznenadio nedostatak sna (njih 50 posto), trud koji su morali uložiti u to da njihovo dijete zaspi (37 posto), a njih 31 posto su iznenadili financijski izdaci za dijete.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Pet stvari koje možete uraditi da zaštitite dijete od sportskih povreda

 
Prethodna priča

Pet stvari koje možete uraditi da zaštitite dijete od sportskih povreda

Naredna priča

Kako razgovarati s djetetom o različitim rasama?

Najnovije iz RODITELJI

-->