fbpx

7 razloga zašto je dobro vježbati zimi

Nemojte dopustiti da zima omete vaše vježbanje. Prihvatite je i iskoristite za potpuno novo iskustvo vježbanja. Ovo su samo neke od koristi vježbanja po zimi:

1. Vježbanje zimi sagorijeva više kalorija

Vaše tijelo više radi tako da vam se i metabolizam ubrza te sagorijeva više kalorije i masti kako bi vam dao energiju za vježbu.

2. Vježbanje zimi pojačava izdržljivost

Vi jačate svoje srce, pluća i cirkulaciju što dovodi do poboljšanja cjelokupnog zdravlja.

3. Pospješite proizvodnju vitamina D

Kada ste vani, vaše tijelo proizvodi više vitamina D što je odlično za vaše tijelo.

4. Stimulirajte parasimpatički sustav

Vaš parasimpatički sustav je poznat i kao sustav za opuštanje i obnavljanje. Endorfini mogu uzrokovati ispuštanje dopamina i seratonina, neurotransmitera koji dovode do osjećaja sreće te smanjuju depresiju.

5. Tolerancija

Vježbanje zimi i u hladnijim uvjetima će na početku biti bolno, ali što više vježbate i stvarate su rutinu bit će vam lakše. Pripazite da mijenjate svoja očekivanja kako se navikavate. Vaša će tolerancija rasti ako se budete držali svog plana i programa vježbanja.

6. Vježbanje zimi će vas držati dalje od bakterija

Vježbanje izvan teretana će vas držati podalje od bakterija koje vas mogu razboljeti, a nalaze se na svoj opremi u teretanama. Iako mislimo da se ta oprema često čisti, u stvarnosti to vjerojatno baš i nije slučaj.

7. Zbližavanje s prirodom

Ponovno otkrijte prirodu i ljepotu koja vas okružuje. Uživanje u predivnom okolišu kojeg je Bog stvorio može biti jako zadovoljavajuće te ćete se zbližiti sa svime što vas okružuje.

(dnevnibuzz.ba/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Vodič za roditelje: Škole skijanja u Sarajevu i šire (četvrti dio)

Prethodna priča

FLD i Centar za žene 14. januara organizuju predavanje ''Prevencija nasilja u porodici - besplatna pravna i psihološka podrška''

Naredna priča

Postoji li pravo vrijeme za početak šminkanja?

Najnovije iz RODITELJI

Camila Coelho rodila sina

Camila Coelho, jedna od najpoznatijih svjetskih influenserica, rodila je sina. Kako je to svojstveno pripadnicima njenog

-->