fbpx
///

VELIČANSTVENI TRENUCI Ovo su najljepše fotografije poroda koje ćete ikada vidjeti

Mame su čudo! Priroda je čudo! A ove istovremeno predivne i zapanjujuće fotografije po hiljaditi put to i dokazuju…

Leilani Rogers nije samo odlična fotografkinja, ona osim odlične slike nevjerojatno dobro može uloviti i emociju.

Njezine fotke poroda obišle su svijet, žena uz pomoć fotoaparata uspijeva uhvatiti neviđeno dobre trenutke koje bude osjećaje koje nismo ni znali da imamo.

Nije važno jesi li prošla kroz porod ili ne; nije važno jesi li majka ili ne – Leilani u svima uspijeva probuditi osjećaj divljenja i ponosa na sve žene, majke, kraljice diljem svijeta!

Od prirodnih poroda u bolnici pa sve do onih kućnih u kadi, ove nevjerojatne fotke iza sebe kriju i divne priče koje će te zasigurno ostaviti bez daha. 

Leilani je uz svoje drage među najdražim fotkama napisala i pokoji komentar.

Dijete rođeno sa šest prstića. Totalno neočekivano, ali jednako posebno. Prst nije imao kosti, ali je imao nokat. Jedinstveno, u najmanju ruku.

Još jedan divan bolnički trenutak. Tek kad sam uređivala fotografije primijetila sam kako malena rukom pokazuje znak mira. Očito se tako u tom trenutku osjećala…

Obožavam ovu fotografiju, kaže Leilani, jer pokazuje kako žene mogu roditi u više različitih poza i ne trebaju se ograničiti na ležanje na leđima.

Obećala sam si da ću jednom fotografirati porod surogat majke. Malo je stvari posebnih poput ove scene.

Ovo je za mene bilo nevjerojatno iskustvo. Svjedočiti kako je jedna obitelj došla do najveće životne želje uz pomoć potpune neznanke. Plus: bio je izazov za mene snimiti svaki detalj ne jednog već dva poroda!

Porod u vodi mi je možda i najdraži za fotografiranje! Ne znam zašto, ali kao da se iz nekog razloga stvori posebna veza između majke i djeteta. Ovaj kućni porod ‘dviju mama’ bio je itekako poseban. Igrom slučaja, jedna od njih je iskusna babica, a porod je trajao 35 sati!

Ovo je posteljica izbliza. Ne znam kako itko nakon ovoga može percipirati porod kao išta drugo osim pukog čuda prirode.

Onaj trenutak kad beba dolazi iz maternice direktno u majčino naručje nosi sa sobom toliko emocija. Majke uvijek pružaju ruke prema djeci, kao da ga jedva čekaju zaštititi od svijeta.

Uopće mi nije bilo jasno što sam uslikala dok je trajao porod. Nije bilo vremena da vidim amnionsku vreću svojim očima.

Što se dogodi s vrećicom ako je dijete tako porođeno? Babica ju otvara. U ovom slučaju morala ju je potrgati vlastitim rukama, bila je toliko čvrsta!

Ova je sedmogodišnja djevojčica jako htjela sudjelovati u porodu svoje mame pa joj je smireno i nježno cijelo vrijeme pomagala 

I zaista, ovo su čarobne i nesvakidašnje fotografije. Veličanstvene i nezaboravne. Ponekad je baš pravi trenutak, trenutak za povijest. Svijeta ili našu osobnu!

Prethodna priča

PRAVILA KOJIH SE RODITELJI DOSLJEDNO PRIDRŽAVAJU Zašto su djeca u Nizozemskoj najsretnija na svijetu

Naredna priča

PONEKAD BOLI I KAD RASTEŠ Koliko su česti bolovi u nogama kod djece i kada potražiti pomoć?

Najnovije iz Porod

-->