fbpx
//

ŠKOLA NAPREDNE MATEMATIKE Počinju novi upisi

Ova škola ne samo da ima za cilj razvijanje matematičko-logičkih i analitičkih vještina kod najmlađih uzrasta, već i promovira kreativnost, timski rad i inovativno razmišljanje među svojim polaznicima

Osim što kontinuirano provodi aktivnosti Škole napredne matematike za učenike trećih, četvrtih i petih razreda, BZK “Preporod” Vogošća također nastavlja da unapređuje program kako bi bolje odgovorio na potrebe i interese učenika.

Ova škola ne samo da ima za cilj razvijanje matematičko-logičkih i analitičkih vještina kod najmlađih uzrasta, već i promovira kreativnost, timski rad i inovativno razmišljanje među svojim polaznicima.

Kroz dinamičan program koji kombinira praktične aktivnosti, radionice i takmičenja, učesnici imaju priliku ne samo da jačaju svoje matematičke kompetencije, već i da stvaraju trajne prijateljske veze i razvijaju vještine koje su ključne za uspjeh u svim područjima života.

BZK “Preporod” Vogošća ponosno podržava inicijativu koja ne samo što doprinosi razvoju lokalne zajednice, već i afirmira važnost matematike i naučnog razmišljanja u širem kontekstu Bosne i Hercegovine. Ujedinjeni u ovom cilju, radimo na stvaranju okruženja u kojem će mladi imati prilike da ostvare svoj puni potencijal i postanu lideri u svom budućem akademskom i profesionalnom životu.

Ovim putem pozivamo sve roditelje i učenike trećih razreda da nam se priključe u narednom ciklusu Škole napredne matematike. Inicijalno testiranje će se održati na dvije lokacije i to u Srednjoškolskom centru u Vogošći u srijedu 7. februara i u Srednjoj ekonomskoj školi u četvrtak 8. februara 2024. godine. Sve dodatne informacije o inicijalnom testiranju možete dobiti putem emaila: preporod.matematika@gmail.com

Prethodna priča

O OCJENAMA I ŠKOLI Nema ništa od znanja ako je ocjena motivirana strahom

Naredna priča

KAKO RAZVIJATI EMOCIONALNU INTELIGENCIJU Sagledajte svijet s dječije strane

Najnovije iz Mediji i tehnologija

-->