fbpx
////

AUSTRALSKA POLICIJA IZDALA UPOZORENJE Dobro razmislite prije nego objavite fotografije

Roditelji u Australiji pozvani da razmisle prije nego što na internetu objave fotografije svoje djece iz škole.

Australski centar za borbu protiv iskorištavanja djece (ACCCE) objavio je da bi mame, tate i članovi obitelji trebali zamagliti ili prekriti školske oznake prije nego što bilo što podijele na društvenim mrežama.

Zašto? Prikazivanje prepoznatljivih pojedinosti, poput škole u koju dijete ide, moglo bi ga učiniti ranjivim na predatore ili prijestupnike.

Zapovjednica Helen Schneider rekla je kako je dijeljenje fotografija djece na internetu ponekad opasno te je apelirala na roditelje da razmisle tko može pristupiti slikama i koje informacije daju.

Iako su ovi incidenti rijetki, ipak se događaju, zbog čega pozivamo obitelji da budu proaktivne u vezi sa sigurnošću na internetu i čuvaju svoje podatke na sigurnom – izjavila je.

U vodiču za sigurno objavljivanje školskih fotografija stoji da roditelji uvijek trebaju provjeriti svoje postavke privatnosti kako bi bili sigurni da su njihove objave vidljive samo prijateljima. Također, važno je o toj temi razgovarati s djecom, ali i sa svima koji fotografiraju djecu. Kada objavljujete fotografiju, pazite da pozadina ne odaje vašu adresu ili lokaciju i nemojte nigdje dodavati lokaciju ili se prijavljivati. Uz to, zadržite u tajnosti puno ime i dob djeteta.

Prevencija je ključna za minimiziranje neprikladnog kontakta ili dijeljenja slika online – zaključila je Schneider.

Prethodna priča

NISKA STOPA PROCIJEPLJENOSTI Očekivana je epidemija morbila, apel da vakcinišemo djecu

Naredna priča

NOVO DOBA, NOVI OSJEĆAJI Prepoznajte i savladajte stres kod djece

Najnovije iz Društvene mreže

-->