fbpx
///

PISMO NEPLODNOSTI „Mrzila sam te. Slamaš srca. Rekla si mi da moje tijelo nije dovoljno dobro“

Dirljivo pismo objavljeno je na Instagramu

Danas je majka.

Ali godinama su se Amerikanka Desiree Fortin i njezin suprug borili su se da postanu roditelji. 

Budući da im to nikako nije polazilo za rukom, probali su postupak umjetne oplodnje. I na sreću, dobili dvije djevojčice i jednog dječaka.

Onda, prije dvije godine još jednu djevojčicu, a početkom ove godine još jednu.

No bol koju je osjećala dok nije uspjela začeti toliko je snažna da je svojoj Neplodnosti napisala i dirljivo pismo koje je objavila na Instagramu.

– Draga Neplodnosti, mrzila sam te. Kradeš snove. Slamaš srca. Donosiš tugu. Otimaš živote. Ti si razlog zašto nisam mogla ostati trudna prirodnim putem. Utopila si moje srce u jad zbog nemogućnosti da postanem Majka na način kao ostale žene. Rekla si mi da moje tijelo nije dovoljno dobro. Možda si bila velik dio moje priče, ali me nikad nisi definirala. Isprašila sam te. Pobijedila sam te. Pokazala sam ti da te mogu pobijediti i Bog je konačno usadio život u moju utrobu. Neplodnosti, toliko si stvari donijela sa sobom kada si ušla u moj život. Nije se radilo samo o tome da ne mogu ostati trudnaDonijela si mi više suza nego što sam ikad mislila da mogu isplakati. Zbog tebe sam ležala na podu svoje kupaonice, potpuno isprazna nakon brojnih negativnih testova na trudnoću. Morala sam istrpjeti injekcije, morice, svakakve lijekove, jer kada ste neplodni i tražite pomoć od liječnika, to je ono što vas čeka. Skupa si i fizički, emocionalno i mentalno iscrpljujuća. Neplodnosti, moje si srce izložila razočaranju i agoniji. I iskreno, bilo je prilično bolno svaki put kad bih čula riječi “trudna sam” od nekog drugog. Pa ipak, usred svega toga – donijela si mi nadu.

Koliko god sam te mrzila, Neplodnosti, toliko sam ti zahvalna što si bila dio moje priče. Učinila si me snažnom. Čak i prije nego li sam ostala trudna, osjećala sam da postajem snažnija. Osjećala sam se kao Superžena nakon svih tih injekcija, lijekova, vađenja krvi, posjeta liječniku itd., a pronašla sam i emocionalnu snagu. Naučila sam kako biti hrabra i imati vjeru da Bog zna sve bolje od mene. Bila si moj pepeo, ali Bog te učinio lijepom. Da nije bilo tebe – ekstremne boli koju si mi prouzročila, laži koje si mi govorila, tuge koju si mi iznova donosila – ne bih znala što je nada. Nada te neće razočarati. Nada znači imati vjeru u ono što se čini nemogućim. To je povjerenje u Boga kada je sve izgubilo smisao. Neplodnosti, kada se danas osvrnem na godine kada si bila dio mog života sve što mogu reći je Hvala! – napisala je.

Prethodna priča

ISTINE I ZABLUDE O LINEA NEGRI Ukazuje li ova crta na spol djeteta ili je ostatak evolucije?

Naredna priča

DOLAZE PRAZNICI Treba li djetetu reći istinu o Djedu Mrazu?

Najnovije iz Komplikacije u trudnoći

-->