fbpx
//

VELIKA BRITANIJA Dadilji kraljevske djece zabranjeno je izgovoriti jednu riječ

Dadilja se školovala na koledžu Norland, namijenjenom isključivo za dadilje u obiteljima visokog profila

Maria Borallo godinama je dadilja kraljevske djece u Velikoj Britaniji. Nakon završene obuke na prestižnom koledžu Norland u Bathu dobila je uputu da pred kraljevskom djecom ne smije izgovarati jednu riječ

Louise Heren, koja je trenirala Borrallo, otkrila je u razgovoru za Mirror da dadilje u Norlandu uče da ne smiju izgovarati riječ “djeca”, već ih moraju oslovljavati imenom.

– Riječ djeca je zabranjena u znak poštovanja prema djeci kao pojedincima – pojasnila je Heren.

Na koledžu Norland obrazovalo se više od 10.000 dadilja otkako je pokrenut 1892. Namijenjen je isključivo za dadilje u obiteljima visokog profila, od arapskih kraljevskih obitelji do holivudskih zvijezda.

Prema izvorima iz kraljevske obitelji, vrijeme za spavanje je u 19 sati, nove namirnice i okusi uvode se svakih nekoliko dana, a djeca se igraju vani bez obzira na sunce ili kišu.

– Norland jako cijeni podučavanje djece kroz igru. Staromodan je po pitanju toga da je bitno da su djeca puno na svježem zraku. Inače, potiče se puno vožnje biciklom, igranje sa psima i malo vrtlarenja. Nije bitno ako se djeca uprljaju dok rade sa zemljom, važno je da nauče kako saditi – tvrdi Heren.

Prethodna priča

NEZABORAVNO LJETOVANJE Miraj Grbić pohvalio se prekrasnim fotkama s kćerkicom

Naredna priča

BLIŽI SE Vratite rutinu pred povratak u školu

Najnovije iz Vanjske aktivnosti

-->