fbpx
//

BIRAJTE PAŽLJIVO Savršeni pokloni za svaku trudnicu

Mislite da je teško kupovati poklone za trudnice?

Pogoditi pravi poklon za buduću mamu nekome može biti problem. No, gore od toga je da buduća mama dobije poklon koji joj ne treba, neće ga iskoristiti, na kraju, budimo iskreni, bit će možda i polamo razočarana,.

Najlakše je pitati: “Šta trebaš”. No, gdje je tu čar iznenađenja i prave pažnje. Jer dobro odabran poklon govori koliko zapravo poznajemo osobu kojoj poklanjamo, znamo li njene tajne željice, interesovanja, potrebe.

Evo šta bi voljela većina trudnica. Pa i vi još malo iskoristite maštu i darujte savršeno.

Kvalitetan vodič kroz trudnoću

Pogotovo ako je riječ o prvoj trudnoći. Pitanja i dileme se množe iz minute u minutu. Zato je dobar vodič idealan poklon. U njemu je osnovno što se mora znati. I još više od toga. Čitanje relaksira, čitati se može sjedeći ili ležeći, čitanje odvlači sumorne misli. Na kraju krajeva, vodič je vječna knjiga. Proslijedi se prijateljicama, onda ona drugoj prijateljici i tako dalje. Jednom će se knjiga opet vratiti vama.

Crne trudničke tajice

Super udoban komad odjeće koji nikome neće biti mrzak. Ide uz sve kombinacije i svaka će vam trudnica biti zahvalna što ste se sjetili nečeg tako jednostavnog, a tako potrebnog.

Dobra krema protiv strija

Hidracija kože posebno je važna u trudnoći, a svakoj trudnici dobro dođe i malo lickanja, paženja i maženja. Zato, razveselite ju nekom skupljom varijantom kreme protiv strija uz koju će se osjećati kao da ide u kozmetički salon na tretman!

Neutralna ergonomska nosiljka za bebu

Može se raditi o malo skupljem poklonu, ali poklonu koji će biti jako, jako cijenjen, Raspitajte se o ergonomski ispravnim nosiljkama u kojima beba može boraviti od rođenja. Birajte neutralni uzorak koji bi “prošao” kod većine mama. Nema boljeg poklona od dvije slobodne ruke i bebe koja zadovoljno spava u nosiljci.

Ugodne, neklizajuće papuče

Znate što trudnica ne bi trebala? Poskliznuti se i pasti. Zato su stabilne, udobne papuče pravi poklon koji će trudnička stopala znati cijeniti.

Rastezljiva maxi haljina

Haljina koja ima dovoljno elastina da se rasteže, rasteže, rasteže idealan je prijatelj svake trudnice. Takva haljina sakriva sve nedostatke, a pruža maksimalnu udobnost i osjećaj lakoće. I ovdje birajte neutralne tonove koj isu nosivi uz svu moguću obuću i torbice.

Sedmična dostava

Razveselite dragu osobu sedmičnom dostavom. Osim što ćete je malo razmaziti također ćete je osloboditi svakodnevnog kuhanja. Dostavu možete izvršiti i vi, dogovoriti se s prijateljicama, pa se izmjenjivti svakoga dana. A jedan, dva dana to može biti i ručak iz restorana.

Trudnički dnevnik

Ispušni ventil tijekom trudnoće, a prekrasna uspomena nakon. Svaka trudnica uživat će u vođenju trudničkog dnevnika i zapisivanju svakodnevnih promjena i iskustava.

Kvalitetna boca za vodu

Već smo spomenuli važnost svakodnevne hidracije, a svi znamo i koliko je važno unositi u organizam dovoljne količine vode, posebno u trudnoći. Kvalitetna boca za vodu dopadljivog i veselog dizajna koja se može iznova i iznova koristiti bit će dugotrajan suputnik trudnici i nakon trudnoće.

Trudničke slušalice

Nazovimo ih trudničkima, iako su zapravo namijenjene – bebi. Da, istraživanja pokazuju kako bebe već u majčinu trbuhu uživaju u muzici. Ove trudničke slušalice napravljene su s podesivim obručima tako da se sigurno mogu “pričvrstiti na trbuh i nositi ispod odjeće. Također, mama se može “prikopčati” i slušati istu muziku kao i beba, a tu je još i poseban “safe mode” koji podešava da muzika ne bude preglasna.

Savršeno, zar ne?

Prethodna priča

NAUČIMO ZAJEDNO Kako da nam djeca budu opuštena prije testa?

Naredna priča

NE PRETJERUJTE Bebama ne smije biti prevruće, do 20 stepeni je idealna temperatura u stanu

Najnovije iz Put do trudnoće

-->