fbpx

Video: Amra i Edin Džeko pozvali na pomoć djeci oboljeloj od raka

Bh. fudbaler Edin Džeko i njegova supruga Amra poznati su kao veliki humanitarci Bosne i Hercegovine. Amra Silajdžić Džeko inače je i prva ambasadorica Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. Njih dvoje snimili su video u kojem su pozvali na pomoć djeci oboljeloj od raka.

U objavi su istaknuli da hrabrost, snaga, volja, ljubav, podrška i još mnogo više je potrebno djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama da se izbore sa teškim i strašnim neprijateljem.

Preko noći ruše se snovi, djetinjstva bivaju stavljena u okove lijekova, terapija, bolnih medicinskih procedura. Ali isto tako, preko noći se rađaju heroji, skidaju odjeću obične djece i stavljaju na sebe plašteve pravih pravcatih superheroja. Upravo ti heroji žive tu, u vašem komšiluku, među nama. Pandemija korona virusa nije nešto što im olakšava. Ona je za njih novi neprijatelj kojeg trebaju pobijediti. Njihovi stari problemi i nove prijetnje su još veći teret za ponijeti na tako malim leđima. Potrebno je mnogo snage, ali i pomoć drugih ljudi kako bi uspjeli prevazići sve ove nedaće. Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane.  Pomozite jednom heroju da lakše pobijedi zlo koje je okupiralo njegov svijet –  kazali su njih dvoje i dodali: 

Pomoći djeci oboljeloj od raka možete jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2 KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach.

Video Amre i Edina pogledajte ovdje. 

(N1, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Ombudsman za djecu RS: Povratkom u vrtiće spriječiti dodatni stres kod djece

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 14. maj od prvog do šestog razreda

Najnovije iz VIJESTI

-->