fbpx
/

Sanela Jenkins s porodicom u gostima kod Elton Johna

Tradicija se nastavlja, napisala je Sanela

Bh. poduzetnica i filantropkinja Sanela Jenkins na Instaramu je podijelila fotografije muzičke zvijezde Elton Johna i njene najmlađe kćerkice Elodie Mea Book.

Kako Sanela Jenkis opisuje, fotografije su nastale u domu Eltona Johna i njegovog partnera Davida Furnisha.

Napisala je da se tradicija nastavlja, budući da je i svoju dvogodišnju kćerku Eliyanah upoznala s Eltonovom poroodicom. –

I tradicija se nastavlja. Od Elijinog prvog druženja u Windsoru u Eltonovom i Davidovom domu do Elodienog druženja u Los Angelesu. Evolucija porodičnog portreta. kako prekrasan dan ispunjen ljubavlju i radošću. Hvala Eltonu Johnu i Davidu Furnishu za gostoprimstvo, prijateljstvo, ljubav i ljubaznost. Puno vas volimo – napisala je svojoj objavi.

Sanela Jenkis koju mnogi nazivaju najpoznatijom Bosankom u svijetu, dugogodišnja je prijateljica s Eltonom Johnom, a s kojim je više puta poslovno sarađivala.

Njena životna priča nalik je filmu. Ova rođena Sarajka tokom rata otišla je u Veliku Britaniju, a u Londonu je završila fakultet ekonomije i informatike.

Upravo je na fakultetu upoznala budućeg supruga, 14 godina starijeg Rogera Jenkinsa za kojeg se udala 1999. godine. U braku su bili 10 godina, a nakon razvoda, pripala joj je polovica njegovog imetka – 150 miliona dolara.

Hoće li uzeti polovicu mog novca? Naravno. Bez nje ne bih imao uspjeh koji sam imao. Volim Dajanu i divim joj se kao majci, poslovnoj ženi i nekome tko je bio brilijantna žena. Nastavili smo dalje i izuzetno smo zadovoljni svome što imamo u našim životima. Dajana će uvijek biti veoma sretan dio mog života – rekao je Roger tada za svjetske medije.

Sanela ima troje djece – kćer Eneyu i sina Innisa iz prvog braka te kćerkicu Eliyanah iz trenutne veze s Asherom Monroeom.

Za svog brata Irnisa, koji je poginuo kada je imao samo 21 godinu, pokrenula je zakladu Sanela Diana Jenkins Foundation for Bosnia and Herzegovina. –

Možemo se seliti na kraj svijeta, kao što sam i ja odselila, ali ne možemo pobjeći od sebe. Kultura i karakteri su duboko usađeni u nama i ne može ih nova adresa stanovanja promijeniti. Moja djeca veoma su privržena Sarajevu i cijeloj zemlji kao da su u Bosni i Hercegovini konstantno rasli. Govore čiste bosanski jezik, a tamo imaju veoma bliste prijatelje. U posljednjih nekoliko godina odlaze u BiH više nego ja. Kada je u pitanju povezanost s obitelji i prijateljima, uvjerena sam da su isti kao i svi njihovi vršnjaci u Bosni – rekla je prije nekoliko godina Sanela.

Ona je nedavno objavila i kako je sa svojom producentskom kućom D Empire Entertainment izvršni producent na kratkometražnom filmu SEVAP / MITZVAH, rediteljice Sabine Vajrače, koji je zvanično u utrci za OSCAR-a 2024. godine u kategoriji kratkometražnog igranog filma.

Film je snimljen prema istinitom događaju a radi se o muslimanskoj porodici Hardaga koja je tokom Drugog svjetskog rata spasila jevrejsku porodicu Kabiljo.

Nakon 50 godina, za vrijeme agresije na BiH, porodica Kabiljo spašava porodicu Hardaga iz opkoljenog Sarajeva. Glavnu mušku ulogu igra poznati bosanskohercegovački glumac Adnan Hasković.

Prethodna priča

NEISCRPNA TEMA Kad i kako reći pelenama - sad je kraj

Naredna priča

HOĆU JA! Kada se dijete može početi samo kupati?

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->