fbpx
/

KINA Kompanija poklanja 126 miliona eura kako bi zaposlene motivirala da imaju djecu

Jedna od najvećih internet putničkih agencija dat će bonus od 1.260 eura za svako novorođeno dijete svake godine do njegovog petog rođendana

Kineska kompanija “Trip.com” odlučila je da podstakne 32.000 zaposlenih na rađanje djece.

Ova kompanija, koja je jedna od najvećih svjetskih internet putničkih agencija, nudi podsticaj od milijardu juana, ili 126.479.760 miliona eura svim svojim radnicima s punim radnim vremenom, koji su zaposleni najmanje tri godine, bez obzira na njihov pol, položaj ili lokaciju posla.

Oni koji ispunjavanju uslove dobiće godišnji bonus od 1.260 eura za svako novorođeno dijete svake godine od djetetovog prvog do petog rođendana.

Uvođenjem ove beneficije želimo da podstaknemo naše zaposlene da zasnuju ili povećaju porodicu. Uvijek sam se zalagao za to da vlada daje novac porodicama sa djecom, jer to pomaže u smanjenju troškova podizanja djece i pomaže većem broju mladih ljudi da ispune svoju želju i imaju više mališana”, rekao je izvršni predsjednik kompanije Jasmes Lijang.

ILUSTRACIJA/Kineska kompanija pokloniće 126 miliona evra svojim radnicima da bi ih "naterali" da dobiju decu
Foto:Profimedia

U januaru ove godine objavljeno je da se stanovništvo Kine počelo da se smanjuje prvi put u 60 godina. Tako je 2022. broj stanovnika opao za 850.000, što je dijelom posljedica pandemije Kovida-19, prema Državnom zavodu za statistiku. Zemlja se takođe bori s padom nataliteta i starenjem stanovništva.

Zdravstvena komisija pokrajine Sichuan objavila je u januaru da će nevjenčanim osobama dopustiti da imaju djecu, a broj upisa rođene djece više neće biti ograničen.

Prije ove promjene, Komisija je bračnim parovima dopuštala da registruju samo dvoje djece. Nove mjere ostaće na snazi ​​sljedećih pet godina.

Prethodna priča

PEDIJATAR SAVJETUJE Šta obavezno morate imati u putnoj apoteci na ljetovanju sa bebom

Naredna priča

LANCET STUDIJA: Ovo je ubjedljivo najgora hrana za dječiji mozak

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->