fbpx
////

NJEGA KOŽE Sunce, hvala ti, ali djeca trebaju u hlad

Što djeca provode više vremena na suncu, veći su izgledi da će posljedice toga prije izaći na vidjelo

Ljeto nam donosi duže dane i više prilike za provođenje vremena na otvorenom – aktivnost koju naši najmlađi najviše vole.

Za njih ne postoje ljepši trenuci u danu od onih koje provedu bezbrižno se igrajući na suncu. No, koliko god roditelji uživali promatrajući svoju djecu u igri na svježem zraku, svjesni su štetnih posljedica UV zraka za njihovu osjetljivu kožu. To je i razlog zbog kojih često zabava bude prekinuta.

Sunčeve zrake odgovorne su za opekotine na dječjoj koži i dugoročno utiču na njeno starenje.
Što djeca provode više vremena na suncu, veći su izgledi da će posljedice toga prije izaći na vidjelo.

Zapravo, treba računati da je koža djece tanja, nema pigmentaciju i do tinejdžerske dobi osjetljivija je nego kod odraslih.

Pozitivne strane sunca

Izlaganje suncu pomaže tijelu u proizvodnji vitamina D, koji je neophodan za rast kostiju i razvoj djece.

Dodatno, njihov zarazan osmijeh možemo također zahvaliti suncu koje potiče proizvodnju endorfina i hormona sreće – serotonina.

Upravo zato su proizvodi za sunčanje koji štite od opeklina, trajnih oštećenja i alergije na sunce sve što vam treba kako bi vaše dijete uživalo u svim prednostima boravka na suncu.

Dok se dječica igraju u pješčaniku ili prskaju vodom, trebali bi biti zaštićeni sredstvom koje je ujedno i vodootporno, odnosno oni losioni ili kreme koje će ih zaštititi u svakom trenutku njihove bezbrižne igre.

Pogledajte sastav proizvoda za zaštitu od sunca i ustanovite da li sadrže i njegujuću formulu za dječju kožu s visokim zaštitnim faktorom koja ujedno smanjuju rizik od alergije na sunce. Ako mislite da je vašem djetetu potrebna pojačana zaštita od UV zraka potražite sensitive proizvode, posebno razvijene za osjetljiviju dječju kožu.

Protect & Care dječji losioni SPF 30+ i 50+ pružaju trenutačnu zaštitu od opeklina, trajnih oštećenja kože i smanjuju rizik od alergija na sunce. Dodatna njegujuća formula posebno je razvijena za nježnu dječju kožu i sadrži iznimno učinkovitu UVA / UVB zaštitu.

Ako ste se odlučili za losion ili kremu svakako pripazite na način kako mažete kožu, jer zaštita od sunca mora osigurati uravnoteženu pokrivenost kože.

Praktični sprej

Za ravnomjerno nanošenje zaštite od sunca koristite vodootporne dječje sprejeve za sunčanje minimalno SPF 30+ ili SPF 50+.
Tako osiguravate trenutačnu i dugotrajnu zaštitu osjetljive dječje kože.

Kada kupujete proizvode za djecu pogledajte njihovu formulu za osjetljivu dječju kožu, jer sredstvo za sunčanje mora pruža trenutačnu zaštitu od sunčevih opeklina i trajnih oštećenja kože te pomoći smanjiti rizik od nastanka alergija na sunce.

Najbolje se odlučiti za zaštitna sredstva s oznakom sensitive, dječji sprej SPF 50+ koji pruža trenutačnu zaštitu osjetljive dječje kože i smanjuje rizik od pojave alergije na sunce.

Preporučuje se nabaviti za djecu, koja su ipak stalno u dodiru s vodom u vrućim ljetnim danima, vodootpornu formula koja osigurava pouzdanu zaštitu od sunca.

Savjet više

UV zrake mogu imati vrlo štetne posljedice i za nas pa tako i za naše najmlađe.
Zato, izbjegavajte boravak na suncu u podne, obavezno nosite šešir i sunčane naočale i koristite zaštitne proizvode kako biste vi i vaši najmlađi bezbrižno uživali na suncu gdje god bili.

Prethodna priča

MITOVI I LEGENDE Jesu li jedinci stvarno razmaženi?

Naredna priča

Naomi Campbell postala mama po drugi put, i to sa 53 godine: "Nikad nije kasno"

Najnovije iz BEBE

-->