fbpx
/

Naomi Campbell postala mama po drugi put, i to sa 53 godine: “Nikad nije kasno”

No, upravo to što ona propagira o kasnom majčinstvu može utjecati pomalo negativno na prosječnu, „običnu“ ženu

Manekenka Naomi Campbell postala je mama malenog dječaka, i svojom objavom o ovom događaju iznenadila mnoge. Ovo joj je drugo dijete.

„Mumoftwo“ ili „mama dvoje djece“ je hashtag kojim je Naomi Campbell popratila objavu u kojoj je obavijestila javnost da je njezina porodica bogatija za jednog člana.

Na fotografiji ona drži svog malenog sinčića, a pokraj nje je i njena kći, koja također drži ručicu svog brata. Lica djece se ne vide, ali to ne čudi, jer Naomi izrazito zaštitnički postupa kad su u pitanju njena djeca. Do te mjere da se o njima gotovo ništa niti ne zna.

Štiti porodicu

Prvo je dijete, djevojčica, u porodicu Naomi Campbell stigla 2021. godine, ali niti do danas nije poznato kako se malena zove, kao niti je li ju Naomi rodila ili je pak u pitanju surogat majka.

Kad su je o tom pitali, rekla je samo da ona njena biološka kći, te da će detalje opisati u svojoj knjizi. Ipak, rekla je da bi ljude koji su uopće znali da će ona postati majka mogla nabrojati na prste jedne ruke.

Slična je priča i sa sinčićem, pa teško da možemo očekivati bilo kakve druge detalje, osim tog da je blagoslovljena djetetom.

„Dušo moja, znaj da ću te voljeti i čuvati i preko svake mjere, te da si okružen ljubavlju od trenutka kad si nas počastio svojom prisutnošću. Pravi dar od Boga, blagoslovljen bio! Dobrodošao, sine,“ napisala je Naomi uz objavu, te dodala: „Nikad nije kasno za postati mama.“

No, upravo to što ona propagira o kasnom majčinstvu može utjecati pomalo negativno na prosječnu, „običnu“ ženu.

Stručnjaci su već upozorili da zvijezde koje postaju roditelji u kasnim godinama zapravo šire lažnu nadu o majčinstvu. Naime, mnogi će u takvom okolnostima svoju bebu nazvati pravim čudom, a u pozadini je zapravo sasvim drukčija priča. Mnoga od te djece nastala su iz doniranih jajnih stanica, umjetnom oplodnjom ili uz pomoć surogat majke.

Jedno je reći, drugo živjeti

I sve je to sasvim u redu i ne umanjuje, naravno, vrijednost bilo kojeg djeteta! No, takvi postupci često su nedostupni „običnim“ ljudima – što zbog novaca i uvjete, što zbog mjesta života i tamošnjih zakona. Važno je znati da plodnost žene znatno opada nakon 37. godine života, a drastično nakon 40. godine.

To sve može stvoriti lažnu sliku jednostavnog majčinstva u bilo kojim godinama. Jer jedno je reći „Nikad nije kasno postati mama“, a sasvim drugo je to – živjeti. Isto tako, život kojim žive zvijezde ne može se uspoređivati sa životom „običnih smrtnika“. Djeca slavnih (i bogatih, da si ne lažemo) imaju na raspolaganju često barem jednu ili dvije osobe više nego samo roditelje.

Isto se događa i kad roditelja više ne bude, pa ova djeca za razliku od prosječnog djeteta s prosječnim roditeljem ne mora brinuti hoće li se moći snaći bez roditelja.

I ne, ne pretjerujemo, uistinu je – potpuno drukčije. A ista je stvar sa slavnim očevima koji su nedavno objavili da postaju očevi ili su postali očevi u 70-im i 80-im godinama, kao što je Al Pacino, Alec Baldwin, Robert De Niro…

Prethodna priča

NJEGA KOŽE Sunce, hvala ti, ali djeca trebaju u hlad

Naredna priča

VIDEO PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU Amra i Edin Džeko: Je li teže odgojiti jedno ili petoro djece?

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->