fbpx
//

DEPILACIJA U TRUDNOĆI Šta (ne)smijemo?

Trudnoća čini dobro vašem tijelu i izgledu, u gotovo svakom pogledu – osim dlakavosti! Depilacija u trudnoći nešto je o čemu ćete često razmišljati. Mi ćemo riješiti sve vaše dvojbe.

Pored svih stvari u kojima vam trudnoća godi, dlakavost nije sigurno jedna od njih.

Pa tako ima sretnica koje će ostati jednako dlakave kao i priije trudnoće. No, ima i onih koji će trošiti puno energije (i živaca) na depilaciju u trudnoći i smišljanje kako se riješiti dlačica.

Mnoge su trudnice u dilemi koji je najsigurniji način da i u ovom posebnom periodu imaju glatku kožu.

Čupanje pincetom

Za one izrazito nepoželjne dlačice – npr. na gornjoj usni ili možda bradavici (nemojte se sramiti, to je savršeno normalno) – najlakše je koristiti pincetu i dlačice jednostavno čupnuti. Postupak je siguran.

Brijanje

Da biste uklonili dlačice s većeg područja, možete posegnuti za britvicom i obrijati dlačice.

Ovo je sigurna metoda, bez obzira na to radilo se o mehaničkoj britvici ili električnom brijačem aparatu. Pripazite samo da britvica uvijek bude nova kako biste što bolje obavili posao. I imajte na umu da ćete ovaj postupak morati često ponavljati jer su vam dlake vjerojatno deblje i vidljivije.

Vosak i šećerna pasta

Za razliku od brijanja, uklanjanje dlačica voskom ili šećernom pastom ima dugotrajniji učinak, pa depilacija u trudnoći neće biti nešto što će vas pretjerano mučiti.

No, morate imati na umu da postoje mjesta i slučajevi kad nije preporučljivo koristiti ove proizvode, a to su:

  • Područja proširenih vena
  • Područja prekrivena s puno madeža ili bradavica
  • Područja iritirane, oštećene kože ili opekotina od sunca

Za svaki slučaj provjerite i sa svojim liječnikom postoji li neki poseban razlog zašto ne biste trebali dlačice uklanjati ovom metodom.

Kad se radi o vašem intimnom području, to ćete teško obaviti sami. Posao zato radije prepustite stručnjacima. I svakako tražite da vam nanesu nakon depilacije sredstvo za smirivanje kože.

Kreme

Kreme, gelovi, losioni i slična sredstva za uklanjanje dlačica možda se čine kao dobra opcija, ali imajte na umu da stručnjaci još uvijek nisu načisto u ovom području.

Ovakvi proizvodi sadrže aktivne sastojke koji rastope proteinsku strukturu dlačice tako da ju možete jednostavno obrisati s kože.

Miris koji ovakva sredstva imaju vrlo je neugodan, a bilo je slučajeva alergijskih reakcija na sam miris. Dakle, iako nije dokazano da ikako djeluju na bebin razvoj, možda je ipak najbolje izbjegavati hemijska sredstva uklanjanja dlačica.

Izbjeljivanje

Ako ste inače koristili ovu metodu za manju vidljivost dlačica, trudnoća je vrijeme u kojem biste to morali prestati raditi. Ne postoje studije koje bi pokazale štetnost ove metode, pa je najbolje preskočiti ovu metodu.

Lasersko uklanjanje i elektroliza

Lasersko uklanjanje dlačica, kao i elektroliza, u najmanju su ruku nepotrebni tokom trudnoće.

Elektroliza kroz kožu šalje nekoliko vrsta električne struje kako bi uništila korijen dlake.

Ovo je možda najopasnija od metoda za trudnicu, budući da je beba okružena amnionskom vodom koja – provodi struju.

Prethodna priča

Čuvajte mališane od sunca!

Naredna priča

O TATAMA JE RIJEČ: Vi možete sve!

Najnovije iz Put do trudnoće

-->