fbpx
/

Merjem Nuhić iskreno o gubitku s kojim se suočila: Trebao je to biti običan pregled

Poznata bh. influsenserica Merjem Nuhić, koju oni koji je prate na Instagramu znaju po profilu @tersbosanka, se u februaru prošle godine suočila s teškim životnim gubitkom. Naime, njena se trudnoća završila gubitkom blizanaca, a sada je na svom Instagram profilu po prvi put govorila o tome.

Sjećam se prve doživljene traume. Trebao je biti običan pregled. Otišla sam kod ginekologa na pregled kako bih uzela bris, a ona je odjednom odskočila sa stolice i rekla: “Ti se porađaš”. Kada sam u februaru ostala u bolnici, svako sam se jutro budila u čudu, nisam mogla da prihvatim realnost i, zapravo, shvatim zašto sam tu. Mazila sam svoje bebice i govorila im: “Strpite se još malo i idemo kući”, u nadi da će se to uskoro desiti… Tješila sam sebe i skrivala istinu – napisala je, između ostalog, ona.

Nije krila da joj je trebalo vremena da ponovo vrati osmijeh na lice, kao ni to da ju je ovo iskustvo u potpunosti promijenilo.

Upoznala sam neku novu mene koju sam morala od nule oblikovati – napisala je ona.

Na kraju svoje ispovijesti o ovom teškom životnom periodu Merjem je poslala snažnu poruku.

Nikada nemojte pitati nekoga zašto se ne udaje, zašto ne rađa, zašto se razvodi… Molim vas nemojte jer to su stvari koje mi ne biramo hoćemo li ili nećemo. To je ono što Bog da i odredi prije nego što se rodimo. To je sudbina – napisala je.

Cijelu poruku koju je Merjem napisala možete pročitati na postu ispod.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

UNICEF BiH: Roditelji u pokretu

Naredna priča

Uskoro proširenje porodice: Andrija i Aleksandra otkrili ime i pol bebe

Najnovije iz Komplikacije u trudnoći

-->