fbpx

Porodični odmor po mjeri Dalije Hasanbegović Konaković

Novinarka i prezenterka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović Konaković na svom je Instagram profilu otkrila da sa članovima porodice trenutno odmara u Dubaiju.

Prije skoro šest godina, naš vrlo kratki, zakašnjeli i predivni medeni mjesec proveli smo u Dubaiju. Tamo smo i neočekivano otkrili da će nam u januaru 2017. stići naš najveći i najljepši Božiji blagoslob. Stigla je, naravno, u decembru 2016. je neće niko jarčici govoriti kada će se roditi, rodiće se kad ona želi, pa taman hitnim carskim rezom jer će ničim izazvana odlučiti da rukama u igri steže pupčanik, ali to je druga tema. Sada smo prvi put išli nazad u Dubai. U istom sastavu, samo blagoslov nije bio sakriven u stomaku nego je šefovao i upravljao putem. A gospođa Kiana Aja se toliko zaljubila u grad koji ima sve njene omiljene elemente – more, pješčanu plažu, bazene svuda, idealnu temperaturu zimi, sve blješti, široko, prostrano i čisto uz neiscrpne izvore zabave na svakom ćošku, te je odlučila da govori da se rodila u Dubaiju. Sarajka iz pustinje i gotovo – napisala je ona.

Podsjećamo, Dalija je u jednom od intervjua govorila o odgoju kćerke, a posebno se osvrnula na pitanje upotrebe pametnih uređaja.

Ima ona tablet i mobitel, nedavno je otkrila igrice, što se meni uopšte ne sviđa. Ipak, još nema potrebe za zabranama (samo će joj zabranjeno postati interesantnije) i ograničenjima, jer ona i dalje najviše uživa u aktivnoj igri, s drugarima u parku preskače konopac, igraju lopte,  gume (lastiša) kao mi kad smo bili djeca. Bar četiri puta sedmično imamo kući kreativne radionice -slikamo pijeskom, farbamo školjkice i kamenčiće, vezemo jednoroge, pravimo makete, igramo se s plastelinom, kreiramo odjeću za lutkice… tako da joj za mobitele i tablete ne ostaje vremena. Shvatila sam da mi je tako u ovoj fazi bolje, ništa ne zabranjujem, samo se potrudim da su alternative mnogo zanimljivije – kazala je i dodala da je u njihovom domu ona strožiji roditelj te, kako ističe, ponekad babaroga.

No, to svakako nije jedina tema koja je vezana za roditeljstvo, a o kojoj je poznata bh. novinarka iskreno govorila. Naime, ona je otkrila da je 2019. godine doživjela spontani pobačaj.

– Znate li priču o feniksu? Valjda ne kažu džaba da su škorpije jedini znak koji simboliziraju osobine tri životinje – škorpije, orla i feniksa. Ili iz malo realnije perspektive, koga život nije mazio u djetinstvu nauči u letu tri salta da napravi, oklop da promijeni i na nogama da se dočeka. Slika je iz ljeta 2019. U tih šest, sedam mjeseci botovi su me krvoločno i prizemno napali iz zasjede, imala sam spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće, otkrila da ga je najvjerovatnije uzrokovao Hashimoto koji se bez ikakve najave javio od intezivnog stresa i koji je kao nekulturan gost ostao da me maltretira – napisala je, između ostalog, ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Praznična čarolija u Importanne centru: Novi brendovi i praznične ponude  

Naredna priča

Milica Kokotović: Emotivna poruka za sinov rođendan

Najnovije iz Porodična putovanja

-->