fbpx

Teško je zamisliti život bez putovanja. Postoji toliko lijepih mjesta koje treba vidjeti i doživjeti. Često se postavlja pitanje koliko je pametno za trudnicu da se uputi na putovanje. Stručnjaci i liječnici se slažu kako je zdravim trudnicama preporučljivo da iskoriste kada mogu priliku za odlazak na odmor.

Konzultacija s liječnikom

To će im dodatno pomoći da se opuste sa svojim partnerom, posebno imajući na umu da kad se dijete rodi neće biti toliko vremena za opuštanje. Slijedi nekoliko savjeta za što bezbrižnije putovanje u trudnoći.

Prije odlaska na putovanje obavezno se konzultirajte sa svojim liječnikom pa čak i onda kada se osjećate odlično. Liječnik će vam dati još dodatnih savjeta i usmjeriti vas. Ovako ćete biti sigurni da ste poduzeli sve kako bi se osigurali na putovanju.

Ako uzimate medicinske preparate ili vitamine, za putovanje odvojite točnu količinu koja će vam trebati. Nemojte si dopustiti da vam lijekova ponestane, može se dogoditi da na mjestu u kojem boravite neće biti ljekarne ili neće imati baš vaš lijek.

Za svaki slučaj sa sobom ponesite trudničku knjižicu i posljednje nalaze. Nadamo se da vam oni neće trebati, ali za svaki slučaj.

Voće, voda

Pripazite na prehranu tijekom putovanja. Nemojte dopustiti da vas dodatno umara žeđ i sa sobom uvijek imajte zalihe vode. Bilo bi najbolje da pijete kupljenu vodu jer je ona sigurna i provjerena.

Voće i povrće prije konzumiranja dobro operite i nemojte isprobavati neopranu hranu na ulicama ili tržnicama. Izbjegavajte svu hranu koja nije termički dovoljno obrađena, onu koja sadrži sirova jaja (sladoled) i nepasterizirane mliječne proizvode (domaći sir).

Dok ste na odmoru izbjegavajte rizične aktivnosti kao vožnju biciklom, alpinizam, ronjenje i slično. Ne preporučuju se ni duge šetnje ili bilo kakva radnja koja bi preopteretila vaš organizam. Na odmoru se odmarajte i skupljajte što više energije kako bi ostatak trudnoće prošao bez problema.

Prethodna priča

TEŠKE SITUACIJE Zašto bebe plaču?

Naredna priča

VRIJEME JE Kada je dijete spremno za vlastiti krevetić?

Najnovije iz Porod

-->