fbpx
/

TEHNOLOGIJA I RAZVOJ Autosjedalice putuju u budućnost

Autosjedalice se ubrajaju u sigurnosnu dječju opremu potrebnu na svakom putovanju. Prošla su vremena kada je jedino što ste mogli podesiti bio sigurnosni pojas.

Danas su autosjedalice opremljene dodatnim značajkama koje povećavaju razinu udobnosti i sigurnosti naše djece.

Tehnološki napredak i razvoj prožeo je sve sfere naših života, stoga ne treba čuditi da je svoje mjesto pronašao i na ovom polju. Naime, autosjedalice također „prolaze” kroz određene transformacije koje su zaslužne za udobnije i sigurnije putovanje. Danas na tržištu možete pronaći razne modele dječjih sjedalica koji su obogaćeni inovativnim značajkama i tehnologijama.

Poboljšana zaštita od udaraca

Sigurnost je najvažnija briga kada su u pitanju autosjedalice, a buduće inovacije na ovom području i daje će biti usmjerene na pružanje još veće zaštite naših najmlađih od udaraca. Napredni materijali učinkovitije apsorbiraju i raspoređuju udarne sile, ujedno smanjujući rizik od ozljeda. Pjena koja apsorbira energiju i ojačane strukture autosjedalice odigrat će ključnu ulogu u zaštiti djece u slučaju sudara. Tu je i najbolja zaštita od bočnog sudara. S obzirom na to da su bočni udarci drugi su najčešći izvor ozbiljnih ozljeda djece tijekom putovanja, važno je odabrati onu autosjedalicu koja ima i ovakvu zaštitu.

Cute children with fastened seatbelts in car

Veća udobnost tijekom dužih putovanja

Brojne dječje autosjedalice opremljene su dodatnim značajkama koje možete podesiti kako biste vašem mališanu pružili maksimalnu udobnost dok ste na putu. Kod nekih modela naslon za glavu je u obliku slova V te je dizajniran s ciljem osiguravanja kontroliranog kretanja djetetove glave. Naslon možete podesiti u gotovo desetak točaka, kako biste mu u potpunosti ugodili. Pjenasta podloga autosjedalice u području vrata namijenjena je za dodatnu zaštitu čime se štiti vrat te se smanjuju trzaji glave.

Integrirani senzori i pametni nadzor

Od ovakvih senzora valja spomenuti indikator pravilnog postavljanja autosjedalice. Iako one još uvijek nisu obogaćene dodatnim „pametnim značajkama”, to ne znači da u bližoj budućnosti nećete moći detektirati položaj djeteta, temperaturu, otkucaje srca i tako dalje.

Interaktivne i zabavne značajke

Ne treba zaboraviti niti na dodatne karakteristike poput držača tableta koje će omogućiti vašim mališanima da uživaju u omiljenim filmovima, glazbi ili edukativnim sadržajima.

Prethodna priča

SVI SMO NESTRPLJIVI Super načini da savladamo dosadu

Naredna priča

POTEŠKOĆE U UČENJU Razbijamo mitove o "nemotiviranoj djeci"

Najnovije iz BEBE

-->